Mire fókuszáljanak a marketingesek 2016-ban a fenntartható piacon?

790
Mire fókuszáljanak a marketingesek a fenntartható piacon?

Lelkes fogyasztók a világban, lelkes cégek, akik a fenntartható terméket és márkát reklámozzák a piacon. A világ egyre inkább a környezettudatosság felé tolódik el, ami már egyre jobban prioritást élvez a fogyasztók fejében is. A társadalmi felelősség része az is, hogy nagy marketing költségvetéssel ne üres ígéretek hangozzanak el. 4 ajánlás 2016-ra, a fenntartható márkahirdetőknek.

A fenntarthatósági követelmények átláthatósága
Környezetvédelmi igényekben bővelkedik a termékek piaca. Például újdonság a biológiailag lebomló műanyag a csomagolásban. Tájékoztatni kell errről a fogyasztót is. Ezt a terméken címkével jelzik. Ha hiányzik az átláthatóság felüti fejét a szkepticizmus, a kritika. Ezért a fenntarthatósági igényeket a fogyasztó számára hozzáférhető módon szükséges tisztázni. Ennek lehet eszköze egy internetes portál, vagy akár egy rendezvénysorozat. E fenntartható folyamatba be kell vonni fogyasztókat.

Fókuszban a termék, ne a “zöld” téma
A terméket először a minőség és versenyképessége pozicionálja. A ?zöld? tulajdonság csak hab a cseresznyén. A fogyasztó úgy véli, hogy a termék előállítása úgy, hogy a zöld (fenntarthatósági) igényeknek megfeleljen, az megdrágítja a termék előállítását, így a vevőnek magasabb árat szükséges fizetni az adott termékért. Ez különösen igaz a kisebb márkákra, akik hatalmas, multinacionális cégek termékeivel versenyeznek.

Fogyasztók nevelése
A legtöbb fogyasztótól semmilyen extra erőfeszítést nem igényel az, hogy megtanulják a fenntarthatóság gyakorlati tudnivalóit. Ami a termék csomagolásán olvasható. Pl. hogyan tud hozzájárulni az újrahasznosítás folyamatához…
A How2Recycle Label egyszerűen és hatékonyan egy egyszerű grafikán és tömör címkézésen keresztül mutatja be a termék csomagolásán, hogy miként semmisítse meg a terméket. Jelzi azt is, hogy az anyag újrahasznosítható, vagy ha a maradék anyagnál fennáll a szennyeződés veszélye. Több tucat nagy márka már csatlakozott a How2Recycle programhoz.

Tudatos Vásárlók
A Társadalmi felelősségvállalás ma sokkal többet jelent mint valaha a fogyasztók számára. Ha bíznak a márkában és hisznek az alapjául szolgáló szemléletüknek, akkor nagyobb valószínűséggel válnak hűséges, visszatérő ügyfelekké.

Érdemes belépnie a 2007 óta működő CSR Hungary Klubba.
A felelős és fenntartható gazdaság döntéshozóinak!
Kattintson ide a még több információhoz!