CSR Hungary Summit 2020: Kulcsgondolatok 1. nap

514

Ígértük, hogy a CSR Hungary Summit 2020 konferenciánkról (2006-tól a vállalati felelősség és fenntarthatóság (CSR) vezető szakmai fóruma) az egyes tematikus blokkok előadóitól néhány kulcsgondolatot kiemelünk. Nézzük az első napot (2020, november 26!
Akiktől idézünk: Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója, Feuertag Ottó, az Europa Design alapító-ügyvezető igazgatója, Molnár László, az Essity Hungary egészségügyi részért felelős divízió igazgatója, Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Mi lesz a COVID19 utáni világban?

Takács Júlia

Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója a Mi lesz a COVID19 utáni világban? -Regeneráció, CSR, fenntartható megoldások címmel osztotta meg gondolatait.
Mi történt a COVID előtt, a COVID alatt és a COVID után?
A Coviddal léket kapott a gazdaság, amely a fenntartható társadalmat finanszírozza.
A megosztott világ jelentkezett. egyéni és céges szervezeti szinten… Élesedő egyenlőtlenségek a gazdaságban, a társadalomban…
A valóság az, hogy nem vagyunk egyformán ellenállóak. A társadalmi-gazdasági helyzet szorosan összefügg a mindenféle sebezhetőséggel: a szegényekre és a hátrányos helyzetűekre aránytalanul káros hatással van a pandémiás helyzet. A megosztott világ- nem csak az egyénekre, a vállalkozásokra is igaz.
Nyilvánvaló, hogy nem tudunk sokáig túlélni gazdasági tevékenység és pénzügyi értékteremtés nélkül. A pandémia, a koronavírus miatt vállalkozások milliói bukhatnak, és a vállalkozások akár 40% -a sem nyithatja meg újra üzletét.
A COVID-19 időszak jó alkalom lehet az újrakezdésre, a CSR-re vonatkozó teljes megközelítés átdolgozására. Mind alkotóelemei, mind az azt irányító politikák tekintetében. Hogy minden CSR-tevékenységet jobban összehangoljunk az emberek valós szükségleteivel.

A magyar home office körülmények nem alkalmasak tartós munkavégzésre

Feuertag Ottó, az Europa Desing alapító-ügyvezető igazgatója:
„A pandémia helyzet sok cégvezető számára vakrepülés volt. Borzasztó nagy feladat volt a munkatársakat home office-ba helyezni ilyen rövid idő alatt.. Bár a munkatársak egy részében új energia és képesség született, más részük azonban egyáltalán nem tudta megszervezni az otthoni munkát.
Ezt a problematikát járjuk körbe: milyen az ideális home office körülmény? Milyen lesz (van) az új, biztonságos irodakörnyezet? Milyen menedzsment módszerekkel, eszközökkel lehet ezt támogatni?
Még senki sem tudta felmérni, hogy milyen kockázatot, felelősséget vállalt, milyen extra terhelést jelent majd a koronavírus járvány a munkavégzőre, családjára, a szűkebb környezetére..
Hogyan küzd meg a technikai kihívásokkal a vidékről Budapestre felkerült munkatárs?
A Prohome Barométer felmérésünk alapján érdekes információk kerültek napvilágra a rossz otthoni munkafeltételekre vonatkozólag :

  • A megkérdezettek 42%-a a konyhai és étkező széken dolgozik otthon
  • 80%-uk notebookon dolgozik, és nincs monitorja, segédmonitorja
  • 15%-uknak van légkondicionálója abban a térben, ahol dolgozik
  • 60%-uknak van zárható ajtaja
  • Sőt ugyanabban a térben rendszerint 2-en, 3-an dolgoznak.

Összegezve: a magyar home office körülmények egyáltalán nem alkalmasak tartós munkavégzésre.

Egészséges ember, egészséges környezetben

Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója is a CSR Hungary Summit 2020 vendége volt:
“Környezetként észleljük a fizikai környezetet, szűkebb ahol dolgozunk és élünk és a munkavégzésünk környezetét.
Fontos környezeti elem a légköri környezet, mely sok tekintetben a legdirektebb környezeti elem, mely milliónyi hatással van szervezetünkre, életünkre. Gondoljunk akár a mostani koronavírus helyzetre, vagy akár a klímaváltozásra, globális felmelegedésre. Utóbbiaknak a legfőbb tere a légkör, s az egyre extrémebb légköri jelenségek testi és mentális értelmben is hatnak mindennapi életünkre.
Sőt a környezetszennyezés fő területe is a légkör. Savas esők, ózonlyuk…
A vállalati környezet összefügg a természeti környezettel.A munkahely feladata az egyén, a személy tudatos beillesztése a fizikai környezetbe.Fontos tehát a CSR szemléletébe ezt az elemet is beilleszteni.

COVID stresszteszt a munkahelyeken

Az egészség-munkahely-jóllét tematikus blokkunkban Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatójának beszélgető partnere egy speciális (egészségügyhöz kapcsolódó) profilú cég, az Essity Hungary egészségügyért felelős divízió igazgatója, Molnár László volt.


” Bár az Essity Hungary cégnév nem mindenki számára ismerős, de a márkáink, termékeink majdnem minden háztartásban megtalálhatóak. Tena, Tork, Libero, Libresse, Zewa, Leukoplast..
Ebben a rendkívüli helyzetben, a koronavírus idején ill. még utána is a legfőbb dilemma, hogy hogyan tudja a munkahely biztosítani a dolgozói számára a biztonságot? Ráadásul a dolgozóink biztonsága mellett a partnereink biztonságára is ügyelni kell!
Tavasszal Olaszországban súlyos helyzet alakult ki a Covid miatt és világszerte elterjedt. Ekkor ebben a helyzetben világszerte a COVID intézkedéseket kettős céllal hozták meg: ne betegedjünk meg ill. aki viszont nem beteg, az tudjon dolgozni!
Home office ügyben is gyorsan kellett dönteni, hogy ki és hogyan, milyen feltételekkel megy home office-ba…Aki pedig az irodában marad, az pedig biztonságban tudjon dolgozni.
Egy ilyen rendkívüli stresszhelyzetben nem is várható el, az hogy akár a cégeknek, akár a kormányzatnak kész megoldásai legyenek.
A COVID adott erősségétől függő kormányzati intézkedések mellett cégen belül a saját biztonságot kellett szem előtt tartanunk. Többször előfordult, hogy nálunk szigorúbbak voltak az elvárások kollégáinkkal szemben, mint ahogy azt egyébként a szabályozási környezet kívánná.
Minden cégnek érdemes saját protokollt kialakítania…

LÉGY VIP OLVASÓNK!
+ ahol összegyűjtjük Neked minden héten a hét legjobb cikkeit
+ 1 meglepetés minden hónap utolsó hetében
+ hozzáférés csak a VIP olvasóinknak publikált cikkekhez és háttéranyagokhoz!
+ az online eseményeinkről is elsőként kapsz értesítést
Kattints a részletekhez!