Éghajlatváltozás:a természetbe való befektetés versenyelőny az üzletnek

1258
természet és üzlet
természet és üzlet

A világot az a veszély fenyegeti, hogy a század végére elveszíti teljes GDP -jének legalább 10% -át. Ez a legfontosabb következtetés a Swiss Re közelmúltbeli stressztesztjéből, amely az éghajlati és környezeti kockázatok kezelésének elmulasztásának következményeit vizsgálja.

CoVID19 hatása: 2020-ban a GDP teljes 6%-át csökkentette

A legutóbbi gazdasági és emberi tragédiákkal járó folyamatokkal szemléltethetjük a történteket: a COVID-19 járvány a globális GDP teljes 6% -át csökkentette 2020-ban. Ezt széles körben gazdasági katasztrófának tekintik. Mit tesznek tehát az országok és a vállalatok a még rohamosabb csökkenése ellen?

Ez a kérdés abban a pillanatban merül fel, amikor a környezeti hatások túl súlyosak és költségesek ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják őket. Mivel a sarkvidéki kör 48 ° C -on “duzzad”, a fajok világszerte átalakulóban vannak. A részvényesek új megközelítéseket követelnek. Ez egy alkalmas pillanat a zöld fellendülés elindítására, és utat nyit a fenntartható fejlődés és a tartós jólét felé.

A magánszektor vezetői számára továbbra is kérdések vannak. Sokan tudják, hogy cselekvésre van szükség, de az olyan nyilvánvaló cselekvéseken túl, mint az energiahatékonyság és a tiszta energia, a lehetséges megoldások és azok értéke kevésbé nyilvánvaló (André Hoffmann, a Roche alelnöke; Katell le Goulven, az INSEAD Hoffmann Intézetének ügyvezető igazgatója).

A temészet védelme- a stabil növekedés alapja

Az olyan eseményeken, mint az IUCN Természetvédelmi Világkongresszusa is Marseille -ben, hallunk egy felhívást a természet védelmére. A természet védelme hozzájárul a stabil környezethez, amely a növekedés alapja. A versenyelőnyre törekvő vállalatok és országok számára a biológiai sokféleségbe történő befektetés megőrzi a stabilitást és jelentős versenyelőnyt biztosít.

Miért a biodiverzitás?

A biológiai sokféleség érdeklődési körként jelenik meg azon cégek számára, amelyek ezt az első lépést jelentő előnyt keresik. Miért a biodiverzitás? Egyszerűen fogalmazva, egészséges ökoszisztémákra van szükség az egészséges növekedéshez. Szükségünk van stabil éghajlatra, meg kell védenünk az óceánokat és az erdőket, valamint az élőhelyeket.

Az előrelátó üzleti vezetők megértik, hogy a természet és a gazdaság elválaszthatatlanul összekapcsolódnak. A Nature of Finance közelmúltbeli jelentése megállapította, hogy a globális GDP fele a biológiai sokféleségben gazdag egészséges ökoszisztémáktól függ.

Például a beporzók, a méhek és a kolibri lehetővé teszik a mezőgazdasági termelést. A gyógyszergyártók a természetben keresik az új gyógyszereket. A turisták természeti parkokba és gyönyörű strandokra özönlenek. A halászok naponta milliárdokat táplálnak a világ óceánjaiból. Nyilvánvaló, hogy üzleti modelljeink a természeti világra támaszkodnak.

A következő üzleti határ az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség keresztmetszeténél található. Azok, akik a természet egészét veszik figyelembe, tudják, hogyan kell kezelni a kockázatokat, kielégíteni a keresletet és a világ átalakulásával bővülni, növekedni

A jövőképes vezetőknek szilárd üzleti indokaik vannak az ökoszisztémák védelmére, fenntartható kezelésére és helyreállítására a tartós és fenntartható növekedés érdekében. 2021 -ben a lendület az innovatív üzleti modellek és megoldások támogatására épül, összhangban a természeti világgal.

A G7 legutóbbi ülésén megállapodtak a 2030 -as Nature Compact -ban – amelyben a világ legnagyobb gazdaságai azon dolgoznak -, hogy 2030 -ig megőrizzék vagy megvédjék a globális földterület legalább 30% -át és a globális óceán legalább 30% -át.

Az IUCN World határozott nyilatkozatai mellett – a kongresszus Marseille-ben, az ENSZ biológiai sokféleségről szóló egyezménye (CBD) COP15 Kunmingban és az ENSZ klímaváltozási COP26 Glasgow-ban -, a vállalatoknak is érdekük a temészet védelme.

A biológiai sokféleség gazdaságáról szóló februári Dasgupta -áttekintés felvázolja, hogy alapvető változásokra van szükség a természet megközelítésében. Ha a természeti erőforrásokat értéknek tekintjük, akkor az emberiség nem tudta jól kezelni portfóliónkat.