Megváltozott munkahelyek a COVID19 után

1269
Megváltozott munkahelyek a koronavírus után
Megváltozott munkahelyek a koronavírus után

Koronavírus után, a COVID19 után fokozatosan visszatérünk a munkahelyünkre, azonban jelentős változásokat lehet majd észlelni munkahelyeinken a korábbiakhoz képest. Többek között a foglalkoztatási juttatási rendszerekben is érezteti hatását a COVID19 válság.A COVID19 után egyik hatása a vállalatok foglalkoztatási politikájában, hogy a munkaadók egyharmada bejelentette, hogy valószínűleg felülvizsgálja 2021-re egészségügyi stratégiáját.
A várhatóan növekvő betegszabadság költségeitől a jövedelemvédelemig, az egészségügyi ellátások megváltoztatásáig mindnet felülvizsgálnak.

COVID19 hatása-nagy változások a munkavállalói juttatásban


A COVID19 világjárvány sok vállalat számára nagy változásokat idéz elő a munkavállalói juttatási programokban. A legtöbb vállalat megvizsgálja, hogy mit nyújt jelenleg az alkalmazottnak, a munkavállalónak. A fő kérdés az, hogy a korábban nyújtott előnyök továbbra is relevánsak-e az új munkakörnyezetben. Megfelelő-e az egyensúly?

A Willis Towers WatsonUK Health  and Benefits üzletágának felmérése számos olyan vállalkozást mutat be, melyek javítani (módosítani) fogják a munkavállalói juttatásokat. A jóléti programoktól a mentális egészségig és a stresszkezelő szolgáltatásig.

A kutatás azt is megállapította, hogy bizonyos korábbi munkavállalói juttatások, előnyök  csökkenni fognak.
Így a jelentések szerint csökkenni fog az éves szabadság (8%), a nyugdíjazási ellátások (5%), az egészségügyi ellátások (4%), és a betegszabadság (4%).

A munkavállalói juttatásokról szóló felmérés mellett Willis Towers Watson megvizsgálta a COVID-19 hatását a munkavállalók jólétére is. Különösen az Egyesült Királyságra fókuszálva. A kutatás során megállapított munkahelyi biztonság és instabilitás befolyásolja a pénzügyi és érzelmi jólétet, az érzelmi intelligencia pedig a vezetők kritikus képessége. A társaság megállapította, hogy a szociális tapasztalatokkal kapcsolatos szabályokat is átírják.

LÉGY VIP OLVASÓNK!
+ ahol összegyűjtjük Neked minden héten a hét legjobb cikkeit 
+ 1 meglepetés minden hónap utolsó hetében 
+ hozzáférés csak a VIP olvasóinknak publikált cikkekhez és háttéranyagokhoz! 
+ az online eseményeinkről is elsőként kapsz értesítést 
Kattints a részletekhez!