Rendhagyó csapatépítés megváltozott munkaképességűeknek

650

Rendhagyó csapatépítést szervezett a megváltozott munkaképességű dolgozóinak a védett munkahelyként működő ERFO Nonprofit Kft. ma Budapesten. A rendezvény mind a résztvevők számát, mind pedig módszerét tekintve egyedülálló volt. Az EU-pályázati forrásból megvalósított csapatépítés a Momentán Társulat zenés, improvizációra épülő, interaktív előadásán alapult.

OTS_20130207_002 (1)A módszer sikeresnek bizonyult a megváltozott munkaképességű munkavállalók közösségében, hiszen olyan munkatársakat is sikerült bevonni, megmozgatni, akik korábban nem szívesen vettek részt a hagyományos tréningfeladatokon.

Az ERFO Nonprofit Kft-nél jellemzően régóta, védett, megszokott környezetben dolgoznak a munkavállalók, számukra tehát különösen fontos, hogy alkalmat adjunk a közös kikapcsolódásra, az egymás közötti kapcsolatok fejlesztésére – erre Kovács Gábor, a Kft. ügyvezetője hívta fel a figyelmet a rendezvényen. Elmondta azt is, hogy a mai, száz fő részvételével megrendezett megmozgató, motiváló alkalom egy kompetenciafejlesztési folyamat kezdete is. A TÁMOP program keretében elnyert forrásból ugyanis olyan képzéseket szerveznek az év folyamán 900 megváltozott munkaképességű munkavállalónak, amellyel a magasabb minőségű, szaktudást igénylő feladatok elvégzésére is felkészítik őket. Így elsősorban a cégen belüli továbblépésre ösztönzik őket, de a megszerzett tudás biztonságos utat jelent a nyílt munkaerőpiac felé is.

A csapatépítés folytatódik, a Momentán Társulat a cég pécsi és szegedi telephelyén dolgozóknak is tart majd előadást, közös játékot a következő hónapban. Így közel 400 megváltozott munkaképességű dolgozó vesz részt a programon, amely így országosan is egyedülálló, speciális közösségfejlesztésnek tekinthető.
Forrás: MTI