Több pénz a munkanélküliek képzésére Bécsben

478
Munkanélküliek képzése

A képzés és a szakmai továbbképzés áll a bécsi foglalkoztatás-politika 2012-es munkaprogramjának középpontjában. A ?Bildungskonto plus? nevű új támogatási forma kifejezetten az alacsony iskolázottságú, alacsony jövedelmű munkavállalókat célozza meg.

?Nagyon örülök, hogy a bécsi munkaügyi hivatal idén lényegesen több pénzt fordíthat a munkanélküliséggel szembeni harcra? ? nyilatkozta Renate Brauner polgármester-helyettes és pénzügyekért illetve gazdaságpolitikáért felelős városi tanácsos, amikor Michael Häupl bécsi polgármesterrel ismertették az osztrák főváros foglalkoztatás-politikájának súlypontjait. Ennek középpontjában idén a képzés és a továbbképzés áll.
A bécsi foglalkoztatás-politika 2012-es munkaprogramja szerint például a Bécsi Munkavállalókat Támogató Alap (waff) 58 millió eurót fordíthat majd a bécsi munkaerő szakképzésére és szakmai továbbképzésére. Februártól ráadásul az egy főre jutó támogatás összege is nő, hiszen a waff a ?Bildungskonto plus? nevű új szolgáltatásával kifejezetten az alacsony iskolázottságú, alacsony jövedelmű munkavállalókat szeretné ösztönözni arra, hogy továbbképezzék magukat. A havi 1.300 euró alatti jövedelemmel rendelkezők például akár 1.000 euró támogatásban is részesülhetnek. Ugyancsak 1.000 eurót igényelhetnek azok, akiknek legmagasabb iskolai végzettsége 8 osztály, vagy érettségit illetve szakközépiskolai végzettséget szeretnének pótolni.
Múlt év decemberében 1,8 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság Bécsben, 2012-ben pedig további lassú növekedés várható az osztrák fővárosban.
Megjegyzés: nekünk magyaroknak is jó hír lenne…
Forrás: ComPress