Mastercard-Az év társadalmilag felelős bankja

879
Társadalmilag felelős bank

A Mastercard  év bankja program a Magyarországon működő kereskedelmi bankok versenye. A hangsúly a hétköznapi ember által igénybe vett szolgáltatásokra helyeződik, így az értékelés nem vonatkozik a kizárólag egyedi igényekre épülő, személyes tanácsadásra (private banking), valamint a vállalati pénzügyi szolgáltatásokra (corporate banking). A bankok fiókjai külön nem versenyeztek. Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója Az év társadalmilag felelős bankja kategória zsürijének tagja volt.

A program főtámogatójára való tekintettel kizárólag bankkártya termékkel nem lehet nevezni egyik kategóriában sem.
Ebben az évben az alábbi tíz kategóriában várták a pályázatokat:

  • Az év bankja
  • Az év leginnovatívabb bankja
  • Az év bankára
  • Az év lakossági hitelterméke
  • Az év lakossági megtakarítási terméke
  • Az év lakossági számlacsomagja
  • Az év társadalmilag felelős bankja
  • Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze
  • Az év akadálymentes banki innovációja
  • Az év fenntartható bankja

?Az év bankára? címre legméltóbb szakembert ? a hagyományokhoz híven ? idén is maguk a bankárok választották meg. A további kilenc kategóriában neves szakemberekből álló független szakzsűri szavazott. Minden zsűritag csak egy kategóriában adhatta le a voksát,. Így egy-egy részterületet alaposan megismerve, pontosan osztályozhatta a pályázó bankokat. Mind a kilenc szakzsűri névsora a verseny honlapján megtekinthető.

Mastercard Az év társadalmilag felelős bankja

1. helyezett: a Magnet Bank
A MagNet egyetlen hazai értékalapú bankként olyan közösségépítő pénzintézet, amely ügyfeleivel közösen aktív társadalmi felelősségvállalásra ösztönöz, tudatosan fejleszti környezetét. Ennek érdekében a Bank ? alapműködésén és termékein keresztül is ? különleges döntési jogokat kínál ügyfeleinek, akiknek így lehetőségük nyílik támogatni számukra értékes törekvéseket. A Bank évente tájékoztatja ügyfeleit, hogy mekkora összeggel járultak hozzá a nyereséghez, melynek 10%-áról közvetlenül rendelkezhetnek; ők határozzák meg, hogy a közösségi betétben elhelyezett pénzük mely hitelfelvevőt segítse; dönthetnek arról, hogy milyen mértékű díjat fizetnek számlájuk fenntartására és mely társadalmi szervezetet segítsék bankkártyás költéseikkel. Egyszerű kapcsolódási lehetőséget biztosít jó ügyek és az egyéni adományozók közt. A közösségi hatásmérés segítségével a Bank hosszú távon is tudja aktivizálni ügyfeleit: kiszámolja és megmutatja ügyfeleinek a döntéseikkel gyakorolt egyéni pozitív hatásukat.

2. helyezett lett a  Budapest Bank, a 3. helyezett pedig a K&H Bank.