Tchibo, 100% fenntartható kávéból

228

 A Tchibo  a kapszula piacon elsőként  bevezette a 100 százalékban fenntartható gazdálkodásból származó nyerskávé felhasználását a Cafissimo kapszulák teljes kínálatában. A fenntartható kávétermesztés az alapja, annak hogy a kávéfogyasztók minden reggel kiváló minőségű kávét élvezhessenek és a jövő nemzedék kávétermesztőinek is biztosítsák a megélhetést. Annak érdekében, hogy a Tchibo biztosítani tudja azt, hogy a Cafissimo kapszulák 100 százalékban fenntartható gazdaságból származó kávét tartalmazzanak, együttműködik nemzetközileg elismert fenntarthatósági szervezetekkel.

A Cafissimo kapszulák teljes szortimentjéhez felhasznált nyerskávé olyan kávéültetvényekről származik, melyek megfelelnek a Rainforest Alliance CertifiedTM tanúsító sztenderdjeinek vagy az UTZ Certified fenntarthatósági előírásainak. Ezekkel a partner szervezetekkel együtt a Tchibo támogatja az ökológiai és szociális szempontból is fenntarthatóbb termesztési módokat, és a klímavédelmet. Ilyen módon minden egyes Cafissimo csésze elfogyasztásával a kávéfogyasztók hozzájárulnak a környezet védelméhez és a termőterületeken dolgozók életkörülményeinek javításához.

Emlékeztető: mi az UTZ és a Rainforest
Az UTZ tanúsítvány azt jelzi, hogy az adott gazdaságban fenntartható gazdálkodás folyik, vagyis jobbak a körülmények a gazdálkodók és családjaik számára, valamint földbolygónkat is óvják. AZ UTZ lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy új gazdálkodási ismereteket szerezzenek, javítsák a munkakörülményeket, és jobban gondoskodjanak gyermekeikről és a környezetről. Az UTZ program által a gazdálkodók jobb hozamokhoz jutnak, magasabb lesz a jövedelmük, és jobb lehetőségeket biztosítanak, amivel védik a környezetet és biztosítják a föld természetes forrásait.

A Rainforest Alliance szervezet tevékenysége arra irányul, hogy megőrizze a biodiverzitást, és biztosítsa hosszútávon a megélhetést a gazdálkodók számára azáltal, hogy segít átalakítani a gazdálkodási gyakorlatot, az üzleti tevékenységet és a fogyasztói magatartást.

csr_hungary_hirlevel-468x120