A Toyota és a Shell szerint a hidrogéné a jövő

662
A Toyota és a Shell szerint a hidrogéné a jövő
A Toyota és a Shell szerint a hidrogéné a jövő

Az elektromos járművek már régóta a világ egyik vezető megoldásai a széndioxid kibocsátások csökkentésére, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Több alternatív üzemanyag is felmerült környezettudatos megoldásként. A Toyota és a Shell szerint a hidrogéné a jövő.

Kiyotaka Ise, a Toyota kutatási és fejlesztési tervezés elnöke szerint:
“Amikor nem engedélyezett több tüzelőanyag elégetése, akkor az üzemanyag egyik fő forrása a hidrogén. Mi ebben látjuk a jövőt!” mondta Kiyotaka Ise Toyota elnöke fejlett kutatási és fejlesztési tervezés.

A Royal Dutch Shell Plc is bővíti üzemanyagcellás infrastruktúráját. Így a hidrogén autók egy kényelmes és megbízható alternatíváját képezik a hagyományos fosszilis tüzelőanyag függő járműveknek.

A Shell hét hidrogén üzemanyagtöltő állomást kezdett építeni Kaliforniában. Az állam a legkeményebb tiszta levegő szabályokat és irányelveket vallja. A Kaliforniai Energia Bizottság  16.400.000 $-t adott a projekthez. A Shell és a Toyota 11.400.000 $-ral járult hozzá.

Az autógyártó Toyotának a szándéka az, hogy a hidrogén terjedjen el üzemanyagként, ezért  tevékenységük, hogy a hagyományos motor modellt kivonják a forgalomból. Még pedig oly módon, hogy 2050-re a tankolás infrastruktúra hiánya lesz az egyik fő akadálya.

Már hét hidrogén állomás létesült: négy Németországban, kettő Los Angeles-ben és egy saját Cobhamben. Két továbbit terveznek az Egyesült Királyságban.

Olivier Bishop a Shell vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a Shell e technológia vezető piaci szereplőjévé kíván válni.

A hidrogén-üzemanyagcellás járművek egy életképes megoldást képviselnek a széndioxid kibocsájtás probléma megoldásában. Bár még ez egy viszonylag új ötlet, de a Toyota nem az egyetlen autógyártó, mely ebben üzemanyagcellás megoldásban gondolkodik. A Honda, a Hyundai és a Daimler AG is azüzemanyagcellás járművek használatát szorgalmazza Kaliforniában.

A Toyota azt tervezi, hogy 2020-ra 10-szer több hidrogén autót ad el, mint az új Mirai,. Ez utóbbiból várhatóan 3000-et értékesítenek ebben az évben.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz,
akkor kattints ide!