AZ USA hulladékainak 40%-a szerves

529
Szerves hulladék-élelmiszer
Szerves hulladék-élelmiszer

A szerves anyagok – beleértve a gyártási folyamat során keletkező hulladékot, zsírokat, olajokat és zsírokat, mosóvizet, csomagolt hulladékot, eldobott élelmiszert (előfogyasztó) és eldobott élelmiszert (fogyasztó után) – a hulladék 40 százalékát teszik ki az Egyesült Államokban.

Megvan minden hulladék, amely újrafeldolgozható – de csak nyolc állam ( CA , CT , MA , MD , NJ , NY , RI , VT ) rendelkezik szerves hulladék tilalommal. Egyre több önkormányzat dolgozik szerves anyagok újrahasznosító programjain is; de ez a folyamat lassan megy végbe. A hulladékgyűjtés összetettsége és a hulladék általános szennyeződése miatt.

Miután egy élelmiszer-gyártó mindent megtett a hulladék csökkentése érdekében, és megosztotta az étkezési maradékokat az éhezők és az állatok táplálásához, milyen lehetőségek maradnak a többi anyag számára? Hogyan tudnak különbséget tenni a vállalatok hazánk hulladékkihívásában, és felhasználni ennek az erőfeszítésnek az eredményét új ügyfelek vonzására, a befektetői kapcsolatok javítására, valamint a munkahelyi csapat tagjainak vonzására és megtartására?

A hulladéklerakók alternatívái

A granolagyártó New England Naturals élelmiszer-hulladékának nagy része fogyasztók előtti hulladék – ideértve a sérült alapanyagokat, a mechanikai hibák vagy a csomagolás meghibásodása miatti hulladékokat vagy a receptek megváltoztatásakor keletkező hulladékokat. 

„Korábban a helyi gazdáknak küldtük takarmányozásra a hulladékot, de a kereslet és a megbízhatóság nem volt következetes, és szezonalitási problémák merültek fel. A szerves huladékot nem akarjuk hulladéklerakóba küldeni ”- mondja Chuck Marble vezérigazgató és elnök.

 A vállalati fenntarthatósági célok teljesítése érdekében a vállalat a Vanguard Farm PoweredⓇ anaerob rothasztójában keletkezett hulladékokat megújuló energiává újrahasznosítja, amely segíti a helyi tejüzem működtetését.

A King Arthur Baking Company hosszú múltra tekint vissza a fenntarthatóság terén. A maradék pékárut mindig a helyi közösségi partnereknek adományozta; minden olyan adományt, amelyet nem lehetett adományozni, takarmányként a helyi gazdálkodóknak adták, vagy maguk komposztálták a helyszínen.

“Évekkel ezelőtt volt egy háztáji komposzt halomunk, amelyet az alkalmazottak gondoztak.” – mondja James Kirkpatrick , a létesítmények igazgatója. Az évek során, különféle okokból, az Arthur király komposztálási programja formálisabbá vált. Míg a vállalat továbbra is késztermékeket adományoz a helyi partnereknek, a helyi komposztáló most évente körülbelül 25 000 font élelmiszer-maradékot szed fel, hogy a komposztot a helyszínen kívülre lehessen tenni.

Eközben a Chobani – amely leginkább a görög joghurtról ismert – megpróbálja először csökkenteni, majd megtalálni az utat a hulladék hasznsítására.
 “Amikor 11 évvel ezelőtt a Chobani-nál kezdtem, mindenkit aggasztott, hogy mit kezdjen a tejsavóval , amely a recept egyik fő mellékterméke” – mondja Dave Sheldon , a környezetvédelmi és fenntarthatósági igazgató. Ma a tejsavó olyan áruként van jelen a takarmánypiacon, mint a kukorica. Ennek nagy része a tejtermelőkhöz nyúlik vissza.
 „Most a tejsavónak értéke van ; és ez segít a gazdaságaink támogatásában ”- teszi hozzá Sheldon. „Emellett felismerjük, hogy a gyárak olyan helyeken vannak, ahol az emberek élnek. Mi jó szomszédok akarunk lenni, és az elkerülhetetlen hulladékot felelősségteljesen kezeljük, ezért soha nem hatunk negatívan a közösségre. “