Jön a Startup Plastic Surgery inkubációs program

778
Műanyag-újrahasznosítás-körkörös gazdaság
Műanyag-újrahasznosítás-körkörös gazdaság

A Startup Plastic Surgery inkubációs programba június 20-ig lehet jelentkezni.
A Startup Plastic Surgery inkubációs programba olyan magyar startupokat várnak, amelyek ötleteikkel megoldást nyújtanak a műanyagok által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra; az érdeklődők június 20-ig jelentkezhetnek a startup-plastic.hu oldalon – közölte a program szervezője, a Klímainnovációs Közösség.

Kiemelték, a program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektetést is kaphatnak. Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkebefektető inkubációs befektetési programján keresztül.
 Az inkubációs programba bármilyen fázisban lévő startup jelentkezhet: az ötletfázistól az üzleti tervvel vagy akár a prototípussal már rendelkező is.

A Klímainnovációs Közösség az egyedi startup programjában egyebek mellett a műanyag-helyettesítő termék fejlesztésére, a műanyagok előállítására, újrahasznosítására, újrahasználatára vonatkozó innovációkat vár. Valamint új technológiák alkalmazását a műanyagot felhasználó szektorok, különös tekintettel az élelmiszeripar és a vendéglátás számára.

A négy hónapos program alatt a szervezők mellett a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szakmai mentorai segítik a startupok munkáját, hogy az ötletből versenyképes és gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre.

A Klímainnovációs Közösség 2013 óta több mint 200 startupot támogatott: mentorálást biztosítottak számukra, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottak szét a legjobb csapatok között.
A közösség 2020-ban indította el a Startup Plastic Surgery programját, amely a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.