Filmajánló-fenntarthatóság

811
david-attenborouhg

Filmajánló fenntarthatóság témakörben? A koronavírus miatt, lehet, hogy kicsit több időnk van otthon a tartalmasabb szórakozásra. Az olvasásra, a filmnézésre. Ezúttal néhány olyan dokumentumfilmre hívjuk fel a figyelmet, melyek érdekesek lehetnek azok számára, akik a fenntarthatóság iránt érdeklődnek. Akár családi „mozizás” is kerekedhet  egy-egy természeti film dokumentumfilm megtekintése.
Felnőtt, gyermek, az egész család számára tanulságos lehet egy-egy ilyen film. Nézzük az ajánlott”mozizási listát”!F

Bolygónk, a Föld (2019)

Sir David Attenborough neve talán mindenki számára ismert név. Az ő narrációjával, a WWF együttműködésével készült el ez a nagyszabású brit dokumentumfilm sorozat.
Tapasztald meg bolygónk természetes pompáját és ismerd meg, hogy az éghajlatváltozás miként érinti az összes élőlényt Földünkön. Azonos című kötet is megjelent káprázatos fotókkal. 

Üldözött korallok (2017)

A korallzátonyok szerte a világon riasztó ütemben tűnnek el. Jeff Orlowski rendezője (másik lenyűgöző 2012-es dokumentumfilmje, a Chasing Ice/szintén nagyon ajánlott/) búvárokkal, fotósokkal és tudósok csapatával együtt indít el egy óceáni kalandot, hogy felfedezzék a zátonyok eltűnését. Felfedjék a víz alatti rejtélyes világot.

Műanyag óceán (2016)

A filmet készítő Craig Leeson felfedezi a világ óceánjait, amelyek műanyag hulladékkal szennyezettek. Megvizsgálja a szennyezés környezeti hatásait.

Ellenséges bolygó (2019)

Ez a National Geographic sorozat, olyan tájakat, állatokat mutat be, melyek alkalmazkodtak a körülményekhez…

Bolondok és álmodozók: az őslakos erdő megújulása (2019)

Ennek a 30 perces dokumentumfilmnek a fókuszában Hugh Wilson botanikus áll. Amikor 1987-ben Wilson értesítette a helyi közösséget arról a tervéről, hogy a mezőgazdasági területek natív erdővé váljanak, akkor az emberek nemcsak szkeptikusak, hanem egyenesen dühösek is voltak. A közös vélemény az volt, hogy egy ilyen ötlet  csak egy bolondtól vagy egy krónikus álmodozótól származhat.

Most Wilson, olyan őshonos erdőben felügyel, ahol gazdag az élővilág (madarak és más vadon élő állatok vannak, és 47 vízesés..)
Ez kétségkívül bebizonyította, hogy a természet tudja a legjobb megoldásokat adni…

Pandémia: Hogyan lehet megakadályozni a kitörést (2019)

Nem sokkal a COVID-19 globális megjelenése előtt adták ki. Ekkor még nem tudtuk, hogy mennyire aktuálissá válnak a felvázolt gondolatok. Ismerje meg a korábbi vírusos pandémiák elleni harc frontvonalán lévő hősöket, és a következő globális járvány megállításának erőfeszítéseit. Megoldás lehetőségeit.