AZ Unilever kamionnyi tisztítószert adományoz

898
unilever-tisztitoszer-adományozás
Tisztítószerek adományozása

Az Unilever a világjárvány elleni harcban a fővárosi Szent László kórházat is támogatja egy kamionnyi Domestos fertőtlenítővel. Most az Unilever Magyarország Kft. mintegy 15 milliárd forintos beruházás keretében közel harmadával bővíti nyírbátor háztartásvegyipari üzemének alapterületét. A beruházásnak köszönhetően a brit-holland anyavállalat egyik legkorszerűbb, stratégiai fontosságú európai üzemének gyártó- és raktárkapacitása is növekszik, továbbá új munkahelyek is létrejönnek.

Ez év első negyedében indultak el a bontási munkálatok azon a nemrégiben megvásárolt területen, ahol az Unilever Magyarország Kft. a nyírbátori háztartásvegyipari üzemének bővítését tervezi. A közel 15 milliárd forintos, saját erőből megvalósítandó beruházás nyomán az egyebek közt Domestos és Flóraszept tisztítószereket, valamint Coccolino öblítőket gyártó üzem egy 11 ezer négyzetméteres csomagolócsarnokkal, két új gyártósorral és egy 8 ezer négyzetméteres korszerű raktárral bővül. A fejlesztésnek köszönhetően az üzem a jelenlegi évi 300 millió után 370 millió flakon termék előállítására lesz képes. Ráadásul a flakonok egy része újrafelhasznált műanyagból készül majd.

unilever-beruhazas-kapacitasnöveles
Unilever beruházás- kapacitásnövelés

Új beruházás az Unilevernél

A beruházás – amely a gyár környékén az első ütemben 300 fa ültetését is magában foglalja – 2021 elején zárulhat le. A kapacitásbővítés 20 új Unilever munkahelyet is teremt. Az üzemben jelenleg 260 fő dolgozik, és olyan világszerte jól ismert háztartásvegyipari termékeket gyártanak, mint a Domestos, a Cif, a Coccolino, a Flóraszept, a Surf vagy Omo.

„A nyírbátori háztartásvegyipari gyár hosszú ideje fontos stratégiai szerepet tölt be a régióban, ezért döntöttünk a bővítés mellett, amelyet az ott gyártott termékek iránti kereslet erőteljes növekedése tett szükségessé, már jócskán a koronavírus-járványt megelőzően. Az itt gyártott termékek kétharmadát exportáljuk, a legnagyobb felvevőpiacunknak Lengyelország, Románia és Németország számít” – mondta Alberto Di Leo, az Unilever Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az idei első negyedévben a fertőtlenítőszerek iránt Magyarországon is rendkívüli mértékben megugrott a kereslet. A gyáregység a megnövekedett igényeket a jelenlegi gyártó kapacitások fokozott igénybe vételével jelenleg is ki tudja szolgálni.

„A nyírbátori egység a térségben élen jár technológiai fejlesztésben és automatizálásban, a bővítésnek köszönhetően pedig továbbra is jelentős szerepet fog betölteni a régió munkaerőpiacán, elsősorban a magas hozzáadott értéket képviselő technikai szakemberek és mérnökök felvevőjeként” – mondta Buss Viktor, a nyírbátori gyár igazgatója. Hozzátette: „a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben fontosnak tartjuk, hogy a frontvonalban dolgozó fővárosi Szent László Kórház munkáját is segítsük nyírbátori üzemünkben gyártott fertőtlenítőszereinkkel, ezért egy teljes kamionnyi adományt ajánlottunk fel az intézmény számára.”

Ezzel a vállalat folytatja a korábban megkezdett adományozási programját, amelynek keretében 6.500 liter Domestost, továbbá több száz flakon folyékony Baba szappant és több ezer Knorr-terméket ajánlott fel a hazai egészségügyi, szociális és oktatási intézményeknek.