Zöldebb várost növényekkel

811
zöld városok növényekkel
Zöld város növényekkel

A Demján Sándor Alapítvány anyagi támogatásával a Levegő Munkacsoport most újabb kampányt indít a városi növényzet növelése érdekében. Hisz ápolt növényzettel csökkenthetjük a városban a por, a hőség és a szárazság kínjait.Ültessünk növényeket a házak és a kerítések tövébe! A falra felkapaszkodó zöld nemcsak üdévé varázsolja a kőrengeteget, de védi a falakat (és így az épületek belsejét is) a túlzott felmelegedéstől, és folyamatos párolgásával szélcsendben is megmozgatja a levegőt. Ezáltal még hőségriadó esetén is elviselhetőbbé válik az utcán tartózkodás.

A Levegő Munkacsoport 2012 tavaszán több kerületben meghirdeti az ingyenes növényosztást. Elsősorban vadszőlőt és borostyánt, azaz támasztékot nem igénylő kúszónövényeket kaphatnak azok, akik vállalják, hogy elültetik és a megerősödésig gondját viselik a hajtásoknak. Emellett néhány közintézményben (iskolában, óvodában, speciális otthonban) a civil szervezet munkatársai is segítenek a kúszónövények elültetésében.
A Levegő Munkacsoport a növények kiosztásával párhuzamosan szemléletformáló, felvilágosító kampányt is indít. Ennek során tanácsokkal és a kúszónövényekkel kapcsolatos félelmek eloszlatásával segíti, hogy minél többen zöldítsék otthonuk, munkahelyük környezetét.
A program célja a városi környezet javítása, a jobb életkörülmények biztosítása. Ebben mindenkinek érdemes részt vállalni. A Levegő Munkacsoport a lakossághoz, az ingatlantulajdonosokhoz és -üzemeltetőkhöz fordul, hogy vegyenek részt a homlokzatok, kerítések zöldítésében, a frissen elültetett növények ápolásában, védelmében.

Forrás: Levegő Munkacsoport