A Danucem innovatív ökoosztályozást vezetett be a cementtermékeire

237
Fenntartható építésztért
Fenntartható építésztért

A cementipar a világ egyik legnagyobb CO₂-kibocsátója. A Danucem ezt a tényt felelősségteljesen közelíti meg, és fokozatosan csökkenti karbonlábnyomát alternatív tüzelőanyagok és alternatív nyersanyagokhasználatával, valamint az energiafogyasztás optimalizálásával. A cég így hozzájárul a körforgásos gazdasághoz, a térség dekarbonizációs céljainak eléréséhez, és végső soron a klímaváltozás mérsékléséhez is.

Átláthatóan a cementtermékek karbonlábnyomáról

A cementgyártás energiaigényes folyamat, amelynek során üvegházhatású gázok keletkeznek, elsősorban CO₂. A Danucem – a régió felelős vállalataként – minden lehetőséget kihasználva törekszik a CO₂-kibocsátás csökkentésére: alternatív nyersanyagok és üzemanyagok, különösképpen biomassza felhasználásával, energiafogyasztásunk optimalizálásával, és alternatív látens hidraulikus kötőanyagok felhasználásával. Így cementgyáraik hozzájárulnak mind a körkörös gazdasághoz, mind az éghajlatváltozás mérsékléséhez.

A dekarbonizációs lépések támogatására a Danucemegy átlátható öko osztályozási rendszert hozott létre. Az ECO₂CLASS osztályozás segíti a cementvásárlókat abban, hogy környezettudatos döntést hozhassanak. A Danucem cementosztályozása a nettó CO₂ kibocsátás alapján a termékeket öt kategóriába sorolja: A, B, C, D és E. Az A kategóriás termékek a leginkább környezetbarát cementek, melyek esetében kevesebb, mint 300 kg a nettó CO₂ kibocsátás 1 tonna cement gyártása során.

CSR HUNGARY KONFERENCIÁK: CSR HUNGARY SUMMIT 2023
A CSR Hungary konferenciák 2006-tól a CSR Hungary vállalati felelősség és fenntarthatóság döntéshozóinak vezető szakmai rendezvényei. Ahol jó lenni, jó tanulni, jó fejlődni!
A tavaszi konferenciánk (Jó márka, fenntartható márka) mellett az őszi konferencia, a CSR Hungary Summit. 2023. október 27-én, a Gundel Palotában.

Részletek itt!