A L’Oreal új Éghajlat-vészhelyzet Alapot hozott létre

314
éghajlati kockázatok
éghajlati kockázatok

A L’Oreal által létrehozott új Éghajlat-vészhelyzet Alap (L’Oréal Climate Emergency Fund) a helyi katasztrófa-elhárítási szervezetekkel és nemzetközi nem kormányzati szervezetekkel való partnerség révén a legnagyobb katasztrófaveszélynek kitett, sebezhető közösségekhez jut el.

 A L’Oréal 15 millió eurós alapítványi alapot indít a sebezhető közösségek támogatására az éghajlati katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség növelésére. A L’Oréal Climate Emergency Fund támogatja a közösségeket a leginkább kitett területeken azáltal, hogy lehetővé teszi szakértő partnerszervezetek számára, hogy segítsenek nekik felkészülni az éghajlati katasztrófákra és felépülni azokból.

Egyre inkább szükség van a segítségre a sorjázó éghajlati katasztrófák miatt

Az Éghajlat-vészhelyzeti Alap nem is érkezhetne jobbkor: a Meteorológiai Világszervezet becslése szerint az éghajlati eredetű katasztrófák száma ötszörösére nőtt az elmúlt 50 évben.
A legfrissebb bizonyíték a Mauit a múlt hónapban: pusztító erdőtüzek,  nyolc katasztrofális árvíz, melyek négy kontinens városait pusztították el szeptember első 11 napjában, és a Lee hurrikán – az év 14. atlanti hurrikánja …

Napjainkban akár hárommilliárd ember él katasztrófának kitett területeken. Számuk az előrejelzések szerint 2050-re négymilliárdra nő. A L’Oréal Climate Emergency Fund helyi katasztrófa-elhárítási szervezetekkel és nemzetközi civil szervezetekkel kötött partnerségek által éri el a sebezhető közösségeket. 

Az új alap a L’Oréal Groupe hosszú távú elkötelezettségére épít a növekvő humanitárius és környezeti kihívások kezelése iránt. Így a Groupe több mint 200 millió eurós befektetést tesz lehetővé több alapon – köztük a L’Oréal Természeti Regenerációs Alapon , a Circular Innovation Fundon – keresztül. és a L’Oréal Fund for Women .

„Iparágvezetőként a L’Oréal felelőssége a világ legsürgetőbb környezeti és társadalmi szükségleteinek kielégítése” – mondta Alexandra Palt , a L’Oréal Groupe vállalati felelősségért felelős igazgatója és a L’Oréal Fondation vezérigazgatója. 
„A sürgős éghajlati válság, amellyel szembesülünk, minden fronton fellépést tesz szükségessé, és minden szinten globális együttműködésre szólít fel. Az új Klímavészhelyzeti Alappal kibővítjük azon kötelezettségvállalásainkat, hogy segítsünk a sebezhető közösségek ellenálló képességének kiépítésében, az innovatív megoldásokat a helyszínen alkalmazó szervezetekkel együtt.”

A pénzeszközöket kétféle tevékenységre fordítják:

  • Felkészülés – az éghajlati katasztrófák hatásának minimalizálása katasztrófa-tervezési és korai figyelmeztető rendszerekkel, mielőtt azok bekövetkeznének; 
  • Javítás – az alapvető infrastruktúrák és létfontosságú szolgáltatások helyreállítása, mint például az egészségügyi ellátás, a lakhatás, valamint az élelmiszerhez és vízhez való hozzáférés katasztrófa esetén

Az első két L’Oréal Climate Emergency Fund kedvezményezettje a The Solutions Project. Ez egy egyesült államokbeli székhellyel rendelkező nonprofit szervezet, amely a méltányos és regeneratív gazdaságot építő frontvonalbeli közösségek által létrehozott éghajlat-igazságossági megoldásokat finanszírozza és erősíti meg; 

A Start Network – több mint 80 helyi, nemzeti és nemzetközi nem kormányzati szervezet globális szövetsége, amely a frontvonalon lévő emberekkel dolgozik, hogy korai és hatékony válaszokat adjon a humanitárius válságok kitörése előtt és idején.

“Bár az éghajlati válság globális jellegű, nyilvánvaló, hogy egyes közösségek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a rövid távú éghajlati katasztrófáknak. Mérsékelni kell ezeket az éghajlattal kapcsolatos eseményeket, hogy ne váljanak emberi katasztrófává” – nyilatkozta Christina Bennett, a Start Network vezérigazgatója.
 „A L’Oréallal és a közösségeikben gyökerező helyi szervezetekkel együttműködve támogatni fogjuk a válság által veszélyeztetett embereket abban, hogy felkészüljenek és megvédjék magukat. Olyan helyi csapatok segítségével, akik ismerik a körülményeiket…”

CSR HUNGARY KONFERENCIÁK: CSR HUNGARY SUMMIT 2023
A CSR Hungary konferenciák 2006-tól a CSR Hungary vállalati felelősség és fenntarthatóság döntéshozóinak vezető szakmai rendezvényei. Ahol jó lenni, jó tanulni, jó fejlődni!
A tavaszi konferenciánk (Jó márka, fenntartható márka) mellett az őszi konferencia, a CSR Hungary Summit. 2023. október 27-én, a Gundel Palotában.

Részletek itt!