Az LG hazánkban és a régióban is hozzájárul az ukrajnai menekültek támogatásához

321
Adomány az Ukrajnából jövő menekülteknek
Adomány az Ukrajnából jövő menekülteknek

Az LG Electronics (LG) megerősítette elkötelezettségét az ukrajnai menekültek támogatása mellett, és bejelentette, hogy testvérvállalataival együtt egymillió dollár értékben adományoz LG termékeket és egyéb szükséges kellékeket a menekültek számára az érintett országokban.

A vállalat nyolc, Ukrajnához közel eső, illetve a menekültválsággal leginkább érintett országban, köztük Magyarországon, Lengyelországban Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Lettországban, Litvániában és Észtországban civil szervezetekkel működik együtt azért, hogy a menekülteket fogadó központokat háztartási gépekkel és egyéb szükséges eszközökkel láthassa el.

Hazánkban az LG Magyarország az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével adományoz mikrohullámú sütőket, mosó-szárítógépeket, hűtőket és egyéb szükséges termékeket a menekülteket fogadó pontok számára.

A budapesti és vidéki fogadópontokon beüzemelt mosógépeket a menekültek használhatják, a hűtők és mikrohullámú sütők pedig a beérkező élelmiszersegélyek biztonságos tárolásában és előkészítésében lesznek a civil szervezetek segítségére.

Az LG a továbbiakban is szorosan együttműködik majd európai irodáival és az egyes országok civil szervezeteivel, hogy támogatást nyújtson a jelenlegi konfliktus miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerülteknek.