Körkörös mezőgazdasági együttműködésben vesz részt a Toyota Japánban

300
Toyota-fenntarthatógazdaság
Toyota-fenntarthatógazdaság

A Toyota csatlakozik a japán Okuma, Futaba és Namie városainak karbonsemlegességi együttműködéséhez, amelynek célja a körkörös mezőgazdaság megvalósítása a tejtermelő és takarmánynövény-termesztésben. A nagy kelet-japán földrengés utáni újjáépítés elősegítése érdekében.

Okuma, Futaba és Namie városai és a Toyota a karbonsemlegesség előidézését célzó együttműködési megállapodást kötöttek. A három város Fukusima prefektúra Futaba körzetében található. A nagy kelet-japán földrengés és más tényezők miatti evakuálási parancsok részleges feloldását követően az újjáépítési erőfeszítések várhatóan felgyorsulnak. Abban reménykednek, hogy a karbonsemlegességre való összpontosítás javítani fogja a régió fenntarthatóságát. A Toyota számos partnerrel együttműködve olyan kezdeményezéseket is végrehajt, amelyek hozzájárulnak Fukusima prefektúra újjáépítéséhez.

Az együttműködésre abban a reményben került sor, hogy kutatási és fejlesztési eredményeit a mezőgazdaságban hasznosítsa a karbonsemlegesség elősegítéséhez és a három város újjáépítéséhez. A jövőbeni célok között szerepel az is, hogy együtt dolgozzanak a Biomassza Innováció Új Generációs Autóüzemanyagokért Kutatószövetséggel, amely hat magánvállalat – köztük a Toyota – együttműködéséből jött létre, és az okumai etanolgyártás hatékony rendszereit kutatja.

Az egyik vizsgált lehetőség az, hogy Okuma és Futaba mezőgazdasági területein termesztett növényeket nyersanyagként használnak bioetanol üzemanyag előállításához. Okuma, Futaba és Namie városai, valamint a Toyota továbbra is elmélyíti együttműködését a földrengés utáni újjáépítés érdekében. Ez a partnerség pozitívan járul hozzá a karbonsemlegesség eléréséhez azáltal, hogy csökkenti a szállítással összefüggő széndioxid-kibocsátást az alacsony széndioxid-kibocsátású körkörös mezőgazdaságon keresztül, valamint a helyi műtrágya és állati takarmány felhasználásával.

Toyota-körkörös mezőgazdaság
Toyota-körkörös mezőgazdaság

Az egyes szereplők vállalásai az együttműködésben

Okuma Futaba

A 2020-as évek közepétől kezdődően a talaj termékenységének helyreállítása növénytermesztéssel és olyan mezőgazdasági területek felhasználásával, amelyek a nagy kelet-japán földrengés óta használhatatlanok voltak. Alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körkörös mezőgazdasági rendszer kialakítása az ezen a területen termesztett növényekből a tehenek etetésére egy Namieban található rekonstrukciós gazdaságban.

Namie

Biztosítja a műtrágya egy részét Okuma és Futaba város mezőgazdasági területei számára egy rekonstrukciós gazdaságból származó tehenek trágyájából. Ez a gazdaság várhatóan 2026-ban kezdi meg működését.

Toyota

A Namieban és más területeken végzett több éves kutatás és fejlesztés során megszerzett ismeretek átadása, beleértve a talajösszetételi adatok mérését és elemzését, valamint drónok használatát a termésnövekedés nyomon követésére a mezőgazdasági területeken Okumában és Futabában.

CSR NEXT (vállalati fenntarthatóság és felelősség képzési program) INDUL ÚJRA
CSR Next Képzési Program CSR/vállalati fenntarthatóság és felelősség képzés az alapoktól a specifikus területekig. Az egymásra épülő CSR képzési program keretén belül a résztvevők a CSR és a fenntarthatóság számos elméleti és gyakorlati területével ismerkedhetnek meg. Hazai vonatkozásban és nemzetközi kitekintésben. Gazdasági döntéshozók, közintézmények, intézmények számára.
Hasznos azok számára, akik a CSR-pályafutást kezdik, vagy akár azok számára is, akik frissíteni akarják tudásukat a CSR és a fenntarthatóság legújabb szempontjairól.
CSR koordinátor (Folyamatban!) és CSR menedzser képzés indul. Ez utóbbira még tudsz jelentkezni! 2023.03.27-ig!
KATTINTS A RÉSZLETEKHEZ!