Őszi nagytakarítás a Cseritivel

485
cseriti
Cseriti

A Cseriti kampány keretében a meghirdetett időszakban (javaslat 1-2 hét) a partner vállalat egy helyiséget/területet biztosít, ahol a kollégák az otthonukból behozott, feleslegessé vált, de funkciójukat és esztétikai megjelenésüket illetően még jó állapotú, más számára használható tárgyaikat, eszközeiket le tudják adni.

A Cseriti Magyarország legrégibb és egyben legnagyobb, 9 egységből álló adománybolt hálózatát üzemelteti 2011 óta. Az elmúlt 10 évben 2700 tonna, nélkülünk lomtalanításra kerülő használati tárgyat juttattak el új, elsősorban rászoruló gazdákhoz, akik segítségünkkel eddig több, mint 500 millió Ft-ot takarítottak meg.

Sáhy Gábor, a Cseriti stratégiai vezetője:
“Amit nagyon várunk: dísztárgyak; lakásfelszerelés; háztartási eszközök; műszaki cikkek; konyhai eszközök; sporteszközök, szerszámok; játékok; szabadidő eszközök; háztartási textilek (lepedő, ágynemű, törölköző); kiegészítők (cipő, táska, bizsu, stb.)

Amit ezúttal NEM gyűjtünk: ruhák, könyvek, bútorok. Sajnos a világban, illetve regionálisan is tapasztalható használtruha dömping miatt ruhát ezúttal nem tudunk gyűjteni.

A partner vállalat vállalja, hogy belső kommunikációs csatornáin (pl.: intranet, e-mail, plakáthely, stb.) a Cseriti által megküldött tartalmat a vállalati kultúrába illeszkedően átírva és kiegészítve a munkatársakkal megosztja. Az adott hét folyamán a kollégákat az akció futására emlékezteti.”

A Cseriti vállalja, hogy a kampány befejeztével a megbeszélt időpontban az összegyűjtött tárgyakat elszállítja, és a társadalmi hasznosság növelése érdekében a Cseriti bolthálózatában hasznosítja, illetve hogy a kampány keretében begyűjtött tárgyak és eszközök összértékéről, tömegéről, mint a környezeti és szociális hatás nagyságáról visszajelzést ad a vállalatnak.

Közös cél a vállalat társadalmi felelősségvállalásán keresztül a felelős munkavállalói attitűd erősítése, és a közösségi cselekvés aktiválása. A Cseriti partnere, a Recobin Kft. integrált hulladékkezelési szolgáltatását, mely a környezeti fenntarthatóság elősegítésén túl költségmegtakarítást is jelenthet a vállalatnak.
(Érdeklődés: cseriti@cseriti.hu)