Rangos nemzetközi díjat nyert a Hello Wood a Food & Friends by Westend megújított ételudvarával

282
Potoczki Gábor, a Westend beruházásmenedzsment vezetője, Solt Kristóf, a Gránit Pólus csoport építész projektmenedzsere és Huszár András, a Hello Wood társalapító ügyvezetője
Potoczki Gábor, a Westend beruházásmenedzsment vezetője, Solt Kristóf, a Gránit Pólus csoport építész projektmenedzsere és Huszár András, a Hello Wood társalapító ügyvezetője

A nemzetközileg is elismert magyar építésziroda, a Hello Wood rangos szakmai díjat nyert Svájcban a Westend nyáron átadott ételudvarának felújításával. A pályázatra 45 országból több mint 700 projekt érkezett a meghirdetett 17 kategóriába, amelyeket a legkiemelkedőbb szakemberek értékeltek. A három éve alapított díjon idén is fontos szempont volt az innováció, az esztétika, a funkcionalitás és a fenntarthatóság.

A Svájcban megrendezett BLT Build Design Awards minden évben a világ legkiemelkedőbb építészeti megoldásait keresi. A díj elnyerése igazi elismerést jelent, hiszen célja, hogy felismerje és népszerűsítse az új projekteket, építészirodákat és a legjobb szakembereket. A pályázat egy közös platformként is szolgál, mivel az építészeten túl összekapcsolja az innovatív megoldások kialakításában résztvevő egyéb szakmákat is.

A 30 fős zsűri a világ minden tájáról érkezett, a nyertes építészirodák között pedig több világhírű tervezőirodát is találunk, mint például a japán Kengo Kuma & Associates-t vagy az építészeti Nobel díjként is emlegetett Pritzker díjjal is kitüntetett Zaha Hadid Architects-t. A Hello Wood a vendéglátóhelyek belsőépítészeti kategóriájában (Interior Design – Hospitality: Bar & Restaurant) nyújtotta be a Westend megújult ételudvarának, a Food & Friends írásos és képi pályázati anyagait, amellyel sikerült megszerezni a rangos elismerést.

A Hello Wood kivitelezésének köszönhetően a Food & Friends by Westend kettős funkcióval rendelkezik, egyszerre közösségi és gasztronómiai tér. A tervezést és a megvalósítást is az innovatív megoldások, a praktikusság, a kényelem és a fenntarthatóság vezérelte, ami egyértelműen visszaköszön a megújult ételudvar kialakításában.

A környezettudatosság szellemében hazai FSC tanúsítvánnyal rendelkező tölgyfa bútorokat építettek be. A látogatók olyan modern, kényelmi funkciókat használhatnak, mint a vezeték nélküli töltők, USB csatlakozók és a digitális kioszkok. A koncepció kidolgozása, megvalósítása és a díj elnyerése is megerősítette a Hello Wood-ot abban, hogy érdemes nagyobb épületekkel, irodákkal és bevásárlóközpontokkal is foglalkozni. Pozitív visszacsatolásnak élik meg, hogy ilyen hatalmas léptékű projektet is sikerült fából megvalósítani, amit a szakma legjobbjai is elismernek. Az építészcsapat számos kiemelkedő munkával szerezte meg hazai és nemzetközi ismertséget.  

„A Westend történetének eddigi legnagyobb beruházása nem csak egy felújítás volt, sokkal inkább egy átfogó szemléletváltás, ami új irányvonalat jelent a közösségi design terén. Már a tervezési folyamat során is kiemelt figyelemmel kezeltük a projektet, hogy az átalakulást követően az ételudvar egyszerre legyen közösségi és étkezési tér, illetve tükrözze fenntarthatósági törekvéseinket és elkötelezettségünket az innovatív megoldások iránt. Az általunk felkért Hello Wood ehhez egy olyan formavilágot álmodott meg, amely a természet és a technológia tökéletes összhangjával reagál a látogatói igényekre” – mondta el Gyertyánfy Miklós, a Westendet tulajdonló és üzemeltető Gránit Pólus csoport működési vezérigazgató-helyettese.

Habár mindig örülünk a rangos nemzetközi elismeréseknek, számunkra az a legfelemelőbb érzés, hogy nap mint nap látjuk használatban az általunk tervezett és megvalósított teret. Közösségeknek építünk, szeretjük, amikor él a hely és használják, ez minden díjnál többet jelent” – mesélte Huszár András, a Hello Wood társalapító ügyvezetője.