Ronald McDonald: Padlásból otthonos közösségi tér

737
Ronald McDonald: Családközpont
Ronald McDonald: Családközpont

Ronald McDonald Családközpont épül a debreceni gyermekklinika betegeinek. A krónikus beteg gyermekek gyógyulásában meghatározó szerepet játszik a támogató környezet és a családtagok közelsége. A gyermekgyógyászatban dolgozó szakértők szerint.
Ehhez teremt majd otthonos körülményeket az első magyarországi Ronald McDonald Családközpont. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának egyik használaton kívüli padlásán, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány beruházásával alakítanak ki.

A nappali jellegű, konyhával, étkezővel, fürdővel, valamint tanulásra és elvonulásra is alkalmas terekkel felszerelt közösségi helyiségben a kórházban hosszabb időt eltöltő gyermekek a szüleikkel közösen pihenhetnek. Játszhatnak és töltődhetnek fel a kezelések között.

Ronald Ház Debrecenben is

Az első magyarországi családközpont, melynek építése ősszel kezdődött, a tervek szerint 2022. tavaszától várja majd a hosszabb kórházi kezelésen áteső gyereket és családjaikat.
A budapesti és miskolci Ronald Házakban a családoknak a kórház közelében történő, térítésmentes elszállásolása a cél.
A debreceni családközpontban a kórház területén, mégis eltérő, otthonos és pihentető környezetben történő közös felfrissülésre és a sokszor stresszes mindennapokból való kikapcsolódásra koncentrál az Alapítvány.

„Orvosként közvetlen közelről tapasztalom, hogy milyen rendkívüli fontossággal bír, ha egy kisgyerek otthonos környezetben, a szüleivel együtt lehet a műtétek és kezelések közötti időben.
Az Alapítvány kuratóriumának legfontosabb célja, hogy újabb és újabb városokban teremtsük meg ennek a lehetőségét. Minden fél részéről grandiózus teljesítményre volt szükség, hogy ez a beruházás Debrecenben a veszélyhelyzet ellenére is, biztonsággal elindulhasson” – mondta Dr. Ablonczy László, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány szakmai vezetője, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjának a vezetője.

Hogy közel legyen a család
Hogy közel legyen a család

Családközpont összefogással

A 100 millió forintot meghaladó beruházás a hazai McDonald’s éttermek vendégei, és az étteremlánc üzemeltetőinek, valamint további vállalatoknak és magánszemélyeknek az adományaiból valósulhat meg.
Az üres, használaton kívüli 170 négyzetméteres padlásteret teljes mértékben átépítik. Az akadálymentes megközelítés érdekében a kórház meglévő liftjét is egy szinttel kibővítik.
A családoknak napközben dedikált személyzet segít a Családközpont használatában, a fenntartásról az Alapítvány és a kórház közös együttműködésben gondoskodik majd.

„A Debreceni Egyetem Klinikai Központja gyermekgyógyászati betegellátásának fejlesztése e nagyvonalú kezdeményezésnek köszönhetően újabb fontos állomásához érkezett” – mondta a beruházással kapcsolatban Prof. dr. Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke.
– „A Ronald McDonald Családközpont közösségi helyiségei kiváló lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a beteg gyermekek és hozzátartozóik minőségi környezetben tartózkodjanak. Ezzel jelentős mértékben segítve a gyógyulás folyamatát.”

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1992-ben nyitotta meg az első Családközpontját. Azóta 265 helyen segítenek így a gyógyuló gyermekek családjainak szerte a világon.
Az Alapítvány Magyarországon leginkább a Ronald Házakról és Szobákról ismert: az elmúlt 27 évben közel 13 ezer családot szállásoltak el díjmentesen a kórházak közelében a gyermekek elhúzódó kórházi kezelésének idejére.

“Debrecen gondoskodó városként maximálisan támogat minden törekvést, ami az egészségügy fejlesztésére irányul. Különösen nagy öröm számomra, hogy az alapítvány beruházásának támogatójaként sok vállalkozás, köztük egy országos nagyvállalat is szerepet vállal a beteg gyerekek segítésében. Példaértékű összefogás ez az alapítvány, a Gyermekgyógyászati Klinika és az önkormányzat között. Biztos vagyok benne, hogy sok család élete lesz könnyebb a Ronald McDonald Családközpontnak köszönhetően” – tette hozzá Papp László, a város polgármestere.

A családközpont létrejöttét a McDonald’s és fogyasztói mellett több vállalat nagyvonalú anyagi támogatása és eszközfelajánlása teszi lehetővé – nekik a helyszínen kihelyezett emléktábla mond majd köszönetet.

LEGYEN SAJÁT VIP BOXOD!

Érdekel a CSR, a vállalati felelősség és fenntarthatóság?
Téged bíztak meg cégednél/szervezetednél ezeknek a tevékenységeknek
koordinációjával?

Akkor itt az idő, hogy legyen egy saját VIP Boxod!
Neked nem kell azzal időt töltened, hogy órákat tölts és kutass anyagok,
cikkek után a vállalati felelősség és fenntarthatóság világából!
Vagy a háttérben zajló gazdasági, társadalmi összefüggéseket próbáld fellelni.

CSATLAKOZZ A CSR HUNGARY VIP BOX-HOZ ITT!