K&H adományozási program a járványkórházakért

834
Kórházak támogatása-koronavírus
Koronavírus-kórházak támogatása

A vírusjárvány miatt magas a félelmérzetünk. Nemcsak a vírusjárvány terjedésének megelőzésében, de annak kezelésében is nagy szerepe lehet most a pénzügyi tudatosságnak. A K&H ugyanis május 1-jétől támogatási programot indít, amelyben az online banki tranzakciók és bankkártyás fizetések után akár 50 millió forint értékben támogatja majd a járványkórházakat. Az egyhónapos kampány emellett abban is segíthet, hogy a vírusjárvány okozta aggodalom enyhülni tudjon az ügyfelekkel közös adományozás által.

Milyen a Pánik index Közép-Európában?

A koronavírus tapasztalatait nyomon követő, öt közép-európai országban folytatott National Pandemic Alarm (nemzetközi járványügyi riasztás) felmérés szerint  a Pánik index 69,8 százalékon áll Magyarországon. Ilyen mértékben aggódnak a vírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések miatt az emberek. Ezzel megelőzzük Csehországot (61,5%) és Szlovákiát (67,8%), és csak hajszálnyira vagyunk lemaradva a 70 százalékot elérő Lengyelországtól. 
A pánik leküzdésében azonban a cégeknek is szerepe lehet. Hiszen, ha olyan támogatási programot tudnak indítani, amivel az emberek azt érzik, hogy aktívan hozzájárulhatnak a válsághelyzet megoldásához, a félelem is csökkenhet.

digitális bank-pénzügyek

Pénzügyek rendezése digitális bankon keresztül

„A digitális banki ügyintézés ösztönzésével, amely nemcsak innovatív, de járványügyi szempontból a legbiztonságosabb módja pénzügyeink rendezésének, most azt támogathatjuk, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre – a kórházak koronavírus elleni küzdelmét.


Az ügyfelek bevonásával történő kampány emellett enyhítheti azt az aggodalmat, amelyet a vírusjárvány előidéz, hiszen ők is aktívan részt vesznek az adományozásban” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.


A vírusjárvány idején az online banki megoldások gyors és könnyű megoldást kínálnak a pénzügyek rendezésére, amihez könnyen alkalmazkodtak a cégek és a lakosság. Az online bankkártyás fizetéseknél nagyon dinamikus, 55%-os növekedést látunk idén márciusban a tavalyi év azonos időszakához képest, az online fizetések értéke pedig még ennél is drasztikusabban, 70%-kal emelkedett 2019 márciusához képest.
A pénzügyi tudatosság azonban most még nagyobb szerepet kap. A K&H 2020. május 1. és 31. között futó adományozási programjában ugyanis a lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után 10 forintot adományoz a Bank a járványkórházak számára. Az összeget a kórházak saját maguk által meghatározott eszközökre és költségekre fordíthatják a betegek kezelésével összefüggésben