Tungsram adomány és tesztelés a mentősökkel

698
Tungsram adomány a Mentőszolgálatnak
Tungsram adomány a Mentőszolgálatnak

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársainak a Tungsram 5 millió forint értékben adományoz 2000 darab saját gyártású arcvédő pajzsot. A két szervezet a együttműködik közös fertőtlenítési megoldások és adatvezérelt, okos technológiák kidolgozásában.

Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója védőeszközöket adott át dr. Csató Gábornak, az OMSZ május 11-én a budapesti Mentőpalota udvarán, ahol Győrfi Pál, a mentőszolgált szóvivője köszöntötte a résztvevőket.

A védőeszközt a magyar Innomotion Kft – a vírus magyarországi megjelenésekor készült – tervei és licensze alapján a Tungsram gyártja. A végleges gyártási folyamat a közös munka eredménye, tehát új, innovatív magyar termékről van szó. Az arcvédő pajzs a mentő felszerelésének része, extra védelmet nyújt az arc felületén a betegek kezelése, szállítása közben. A mentők tesztelik is az új terméket, beszámolnak tapasztalataikról fejlesztése érdekében. Székely Áron mentő oktató mutatta be az arcvédő pajzs viselését a sajtó képviselőinek.

Együttműködés a Tungsram és az Országos Mentőszolgálat között

A Tungsram és az Országos Mentőszolgálat együttműködési megállapodást készít elő közös megoldások kidolgozásában a mentőszolgálat számára. Kiemelten fókuszálva a mentőautókra. Az együttműködés első területe az UV-C sugárzás (az ultraibolya fény egyik frekvenciája) technológiáján alapuló fertőtlenítés, a későbbiekben pedig adatvezérelt okos megoldásokat kipróbálnak.

“Örülök, hogy személyesen köszönhetem meg a mentők és minden egészségügyi dolgozó áldozatos munkáját a járvány idején”, mondta Jörg Bauer az átadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. “ Az OMSZ már 72 éve igazi hungarikum, kevés országban létezik olyan egységes, modern és innovatív mentőszolgálat, mint itt. A Tungsram 120 éves innovatív gyártásban szerzett tapasztalatával most tudjuk a járványban szükséges orvosi eszközök egy részét fejleszteni és gyártani. A Tungsramnál mi azt gondoljuk, hogy a legszélesebb értelemben vett higiénia területe lehet Magyarország gazdaság élénkítésének egyik erős oszlopa – export és hazai területen is. Végül is Magyarország az az ország, amelynek egyik fia, Semmelweis Ignác találta fel a fertőtlenítést!”

Az OMSZ 72., a magyar életmentés pedig 133. Születésnapját ünnepli, mondta dr. Csató Gábor, aki megköszönte a Tungsram adományát. “A mentőszolgálat maga is innovatív szervezet, digitális eszközökkel, tabletekkel szereltük fel a mentőautókat a korszerű betegellátás érdekében. A tervek szerint a Tungsram által fejlesztett UVC-lámpák fogják segíteni a mentőautók fertőtlenítését. A berendezés által kibocsátott ultraibolya sugarak ugyanis alkalmasak arra, hogy az általuk megvilágított területen elpusztítsák, semlegesítsék a vírusokat, baktériumokat. Biztonságos környezet hozva ezzel létre.” Hozzátette: az elképzelések szerint két ellátás között alkalmaznák ezt a technológiát a mentőautókban. Az együttműködés révén – próbajelleggel – tíz mentőautóba kerül UVC-lámpa.

Dr. Csató Gábor elmondta: büszke a mentőszolgálat munkatársaira, hogy a koronavírus-járvány alatt, ebben a rendkívüli helyzetben is mind a 8500 bajtársa magas szintű szakmai munkáról tesz tanúbizonyságot.

LÉGY VIP OLVASÓNK!
+ ahol összegyűjtjük Neked minden héten a hét legjobb cikkeit 
+ 1 meglepetés minden hónap utolsó hetében 
+ hozzáférés csak a VIP olvasóinknak publikált cikkekhez és háttéranyagokhoz! 
+ az online eseményeinkről is elsőként kapsz értesítést 
Kattints a részletekhez!