A 10 legjobb CSR hírnevű vállalat 2017-ben

3282
A LEGO a 10 legjobb CSR hírnevű vállalatok élén
A LEGO a 10 legjobb CSR hírnevű vállalatok élén

A bécsi székhelyű tanácsadó cég, a Reputation Institute éves tanulmányát adta ki a legjobb CSR hírnévvel rendelkező vállalatokról. A kutatás a társadalmi felelősségvállalást követte nyomon a fogyasztók, a vállalatirányítás, a társadalom pozitív befolyásolása, a munkavállalók dimenziójának vizsgálatán keresztül. 15 országból kerültek ki a válaszadók.

Nézzük a CSR rangsor első fertályában szereplő TOP10-es vállalati listát! Melyek azok a cégek,amelyek a CSR Hírnév rangsorának a legjobbjai?

1. LEGO

A LEGO etikusan viselkedik, tisztességesen működik, átlátható módon működik, védi a környezetet és támogatja a méltó okokat.
“A Lego a vállalati társadalmi felelősségvállalást felülről lefelé fogadtatta el” – mondja Stephen Hahn-Griffiths, a RI vezető kutatási igazgatója.

A Change and Sustainable Materials Center kezdeményezései és a World Wildlife Alaptal való partnersége, a dán játékvállalat fenntarthatósági törekvései közé tartozik.

2. Microsoft

A Seattle-i székhelyű technológiai cég megőrizte második helyét a tavalyi évhez képest,
A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella a társadalmi és környezeti felelősségvállalás támogatója.
Hahn-Griffiths azt mondja: “A Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy az oktatást kiemelkedően fontos globális emberi kérdésnek tekinti, és az Apple-től eltérően nyílt forráskódú platformként működik, amely elősegíti a jó állampolgárság és a jó kormányzás felfogását.”

A Bill & Melinda Gates Alapítvány munkájának köszönhetően a társaság alapítója és korábbi vezérigazgatója, Bill Gates (még mindig jelentős részvényes) hatalmas hírnevet szerzett a Micrososft társadalmi felelősségvállalásának.

3. Google

A Hírszerző Intézet szerint a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai hajlandó nyilvánosan beszélni olyan kérdésekről, amelyekben hisz, például a Donald Trump elnök által a muzulmánokkal kapcsolatos megjegyzések ellensúlyozására.

A Google kismértékű csökkenése a listán a nyilvánosság véleményének CSR-megjelenítésének módja szerint is felmerülhet. “Az emberek általános értékelése általában sokkal kritikusabbá vált, mert ismertebbek, képzettebbek” – mondja Hahn-Griffiths.

4. Walt Disney Company

5. BMW csoport

6. Intel

7. Robert Bosch

8. Cisco Systems

9. Rolls-Royce Aerospace

10. Colgate-Palmolive

A CSR listán hátrább kerültek …

Az Apple, a Samsung és a Volkswagen három olyan vállalat, amelynek a CSR hírneve ebben az évben visszaesett a 2016-os felmérés óta.

Az Apple, amely tavaly a hetedik helyet foglalta el a RI CSR rangsorában, valószínűleg saját magának az áldozata. A vállalat nem volt hajlandó feloldani az iPhone-t, hogy segítsen a bűnüldözésben a lövöldözés során tavaly. Ráadásul a cég zárt platformot tart fenn.

A Samsung hírnevét erősen megtépázták az égési problémák a Galaxy S7 Note telefon esetében. És Jay Y. Lee alelnök is megvesztegetési botrányába keveredett .

A VW továbbra is szenved a 2015-ös kinyilatkoztatástól, hogy elgcsalta a kibocsátás tesztelését .