A fogyasztás jövője a gyors növekedésű piacokon (India, Kína)

1123

A gyors növekedésű fogyasztói piacok fogyasztásának jövője egy többéves projekt, amely a fejlődő piacok (Kína, India, ASEAN) fogyasztásának alakulására összpontosít. A világ népességének több mint 40% -át teszik ki. A Bain & Company projektje 2017-ben Kínára összpontosított; 2018-ban pedig Indiával kapcsolatos tanulmányt készítettek.

A fogyasztás jövője a gyors növekedésű piacokon (India, Kína)
A fogyasztás jövője a gyors növekedésű piacokon (India)

India 2027-re a harmadik legnagyobb fogyasztói gazdaság lesz, és a következő évtizedben a fogyasztása háromszorosára nő.  2017-ben Kínáról készítettek Jelentést. A 2018-as kutatás a jövő évtizedben egy globális jövőbeli és helyi erők által kialakított jövőképet fog mutatni Indiában a fogyasztás jövőjéről.

Meghatározza mind az üzleti, mind pedig a társadalmi viszonyokat. Miután, a legfontosabb kritériumokat rangsorolták, a magán- és a közszféra érdekeltjei számára, javaslatokat terjeszt elő a készített elemzés.

Ez a tanulmány stratégiai előrejelzés ad a növekedés és az inkluzivitás figyelembe vételével. A végső cél a fogyasztói-vezető inkluzív növekedés kialakítása a feltörekvő piacokon (Kína, India, ASEAN) az együttműködési intézkedések katalizálásával. Beleértve a köz- és magánszféra közötti partnerségeket a legsürgetőbb témákban.

India
Indiában, a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában 2030-ig óriási ugrást lehet majd érzékelni: a megnövekedett jövedelmek, milliárd változatos internethasználók és egy nagyon fiatal népesség által támasztott fogyasztási kiadások terén.

Az új indiai fogyasztó gazdagabb lesz, és hajlandó többet költeni.  A múltban elfogadott ?városi és vidéki? paradigma a jövőben már nem lesz tartható. Ezenkívül konkrét kulcsfontosságú társadalmi kihívásokat kell majd leküzdeni annak érdekében, hogy mindenki számára biztosítsák a fogyasztás pozitív jövőjét. A Jelentés Indiában, 30 városban végzett mélyreható fogyasztói felmérésekre épül.  A magán- és közszféra vezetőivel készített mélyinterjúkkal.

Kína

A fogyasztás jövője a gyors növekedésű piacokon (India, Kína)
A fogyasztás jövője a gyors növekedésű piacokon (Kína)

A Kínáról készített jelentés azt állítja, hogy Kínában lesz a világ legnagyobb középosztálya, amelyet a következő 10 évben a jövedelemnövekedés fog jellemezni. A fogyasztó népesség körében az öregedő népesség mellett a ?Generation z? lép be a munkaerő piacra.

Ezek a változások lehetővé teszik az innováció, a vállalkozói szellem és a technológia által élénkítő, élénk fogyasztói piac kialakulását. Támogatva az új digitálisan működő üzleti modellek további térnyerését.