Kommunikáció fogyatékos ügyfelekkel

892

A Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet a Magyar Telekom felkérésére kommunikáció fejlesztő tréninget tartott a cég ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársainak. A tréning az esélyegyenlőség előmozdítását segíti, amelyben a telekommunikációs cég az élvonalban jár Magyarországon számos díj és elismerés elnyerésével.

A Továbbképző központban megtartott tréning azt kívánta erősíteni, hogy milyen jellemzői vannak a fogyatékosságnak, hogyan kell és lehet a fogyatékos ügyfelek ügyintézését segíteni, milyen szempontokra érdemes odafigyelni, mi segítheti vagy éppen gátolhatja az ügyintézést. A trénerek bemutattak jó és rossz példákat, helyes és helytelen kifejezéseket ismertettek, szempontokat adtak a helyes, hatékony segítéshez. Az interaktív tréningen a szituációs játékokon túl különböző, a témához kapcsolódó videót nézhettek meg a résztvevők, szerepjátékban gondolhattak bele a fogyatékos emberek mindennapos nehézségeibe.

A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, és azt szorgalmazzák, hogy egyre több munkatárs vegyen részt ilyen tréningen. A megszerzett ismeret, az átadott tudás sokkal nagyobb esélyt teremt a fogyatékos emberek ügyintézésének segítésében mint eddig valaha.