Bill Gates és barátai milliárdokat fektetnek a Tiszta Energia Befektetési Alapba

658

A Microsoft társalapítója, Bill Gates és 20 hasonló gondolkodású befektető milliárdokat fektet a Tiszta energiáért Befektetési Alapba. A befektetők között található például az Ali baba alapítója Mac May, a new yorki korábbi polgármester, Mike Bloomberg, az Amazon.com vezérigazgatója Jeff Bezos. Az éghajlatváltozás elleni megoldásokban kulcsfontosságú az innováció szerepe.

A Befektetési Alap 20 éves időtartamra tervezi a beruházásokat. A beruházások nagy része az olyan új technológiák finanszírozására fókuszálnak, melyek csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsájtásának a mértékét.Beleértve a villamosenergia-termelés és tárolás, szállítás, ipari folyamatok, a mezőgazdaság és az energiarendszer hatékonyságát.

A tiszta energia befektetésekre koncentrálnak
“Nyitottak vagyunk bármilyen olyan megoldásra, mely a tiszta energiához vezet.”- nyilatkozta Bill Gates.
2015-ben a CSR Hungary is hírt adott arról, hogy a Párizsi Klímakonferencián Az Áttörés Energia Koalíció is bemutatkozott.A 28 globális, milliárdos üzleti vezető és intézményi befektető a tiszta energia befektetésekre szövetkezett. A Befektetési Alap már egy lépéssel továbbment.

Milyen prioritás területek vannak?
Készítettek egy listát is a tudományos prioritásokról. Ez érinti a villamosenergia, szállítás, gyártás, épületek, élelmiszer területeket is érinti.
A beruházások első szakaszának a célja azon energiatárolási technológiák kidolgozása., melyek jobban lehetővé teszik a napenergiára, a szélre való támogatást.

Szükségesek a magánszektor forrásai és tapasztalatai
Gates kiemelte annak szükségességét, hogy a kutatás-fejlesztés kormányzati finanszírozása mellett a magánszektornak is be kell szállnia az innováció fejlesztésébe. Ez már egy új, fejlettebb szintet jelent.A magánszektor nem csak a források bővítése miatt érdekesek, hanem azért is,  mert ez az a szektor, melynek tapasztalata van a technológiák kifejlesztésében, és a piacba való bekapcsolásában.

Csatlakozz Közösségi oldalunkhoz is,
ahol a rövid, friss híreket érheted el naponta!