Elektromos autóké a jövő

986

Már az idei párizsi autószalonon is az elektromos autók kapták a főszerepet. A befektetők és a gyártó cégek vezetői is egyre biztosabbak abban, hogy készek az e-autók a tömeggyártásra. A folyamatot csak tovább erősítette az a tény, hogy az akkumulátorok előállítása is egyre olcsóbb.

Az elektromos autóké a jövő
Az elektromos autóké a jövő

A nulla károsanyag-kibocsátással közlekedő Tesla és a fejlesztésekben szintén élen járó Renault-Nissan gyárnak egyre több konkurensre kell számítania a piacon.

Az egyik a Volkswagen. A német gyártó szeretne lapozni a történelemkönyvben, és elfelejteni a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos csalási botrányt. Az új elektromos modelljével alátámasztja azt az ambiciózus tervet, hogy 2015-re évi 2-3 millió környezetbarát járművet fog értékesíteni.

e-book-kicsi

Júniusban a VW vezérigazgatója, Matthias Müller hatalmas beruházást jelentett be az elektromos és önjáró autók terén. A cél, hogy 400-600 kilométert megtegyenek és úgy viselkedjenek, mint egy normális autó. Ezt a modellt 2020-ra akarjuk megépíteni, és egy jól felszerelt dízel Golf árába kerülne. Hisszük, hogy 2025-re mi leszünk az első cég, amelyik évi egymillió elektromos autót ad el.

Párhuzamosan fejlesztik a dízel és a benzines autókat is. Befektetnek a tiszta dízel és tiszta benzines technológiákba. Az a feladat, hogy annyira környezetbaráttá váljanak ezek a technológiák, amennyire csak lehet. Az elektromobilitás tekintetében pedig a világnak azon területeire kell koncentrálni, ahol az infrastruktúra adott ennek megvalósítására.
(Forrás: Euronews)

Mérhető felelősség
– bevezetés a CSR teljesítménymérés világába
(2016.10.27)

Részletek itt!