Jóváhagyta az EU Bizottság az új csr stratégiát

559
Európai Unió
Európai Unió

Az Európai Tanács és Parlament új csr politika kialakításával bízta meg a Bizottságot. Az uniós stratégia támogatja a vállalatok szociális felelősségét. Miért éppen most volt szükség új csr stratégiára?- kérdezhetnénk.
A gazdasági válság és annak társadalmi következményeként bizalmi válság alakult ki az EU-ban. A bizalmi deficit nemcsak a bankárok és jellemző módon az adott ország politikai elitjével szemben létezik, hanem az egész társadalom egészét áthatja, mely az értékek devalválását vonja maga után.  Sérült a fogyasztói bizalom és sérült az üzleti élet bizalmi indexe is.

A Bizottság célja, hogy az új csr stratégia kedvező feltételt teremtsen a fenntartható növekedéshez (minőség), a felelős üzleti viselkedéshez és a tartós munkahely teremtéshez közép-és hosszú távon is.
Egyre fontosabb a csr stratégiai megközelítése, mely növelheti a vállalkozások versenyképességét.  Konkrét piaci előnyökre lehet szert tenni e hosszútávú, felelős gondolkodásmóddal: mint például a kockázatkezelés, mint például a tőkéhez való hozzáférés, az ügyfél kapcsolatok, az emberi erőforrás gazdálkodás, az innovációs képesség terén.
Az új csr stratégia egyes elemeit tüzetesebben is górcső alá vonjuk az elkövetkezendő napokban.
P.s: ezek az elemek a 2011. november 9-10-ei CSR Hungary Konferencián részletesebben is szóba kerülnek
(közbeszerzés, felelős beszállítói lánc, ISO2600, az állam szerepe stb.)