Ragadd meg a jövőt! – Jön az EMVFE CSR Junior Díj

628

Az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) meghirdeti az EMVFE CSR Junior Díj pályázatát. Célja, hogy felismerje és értékelje azokat a kiemelkedő fiatalokat, akik személyesen is gyakorolják és követik a CSR alapelveit. Keressük a CSR Junior Nagyköveteket. Nem csak az üzleti szektorban. 2018.05.30-ig lehet pályázni.

?Amikor évekkel ezelőtt az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) berkein belül felvetődött a Junior Díj ötlete, akkor evidens volt, hogy a fiatalabb generációt nem szabad egyedül hagyni. Hisz a különböző technológiai megoldások, digitalizációs formák, az internet, a mobil, a laptop használatának az ismerete ma már az alapműveltséghez tartozik. Mégis a technológia nem tudja helyettesíteni az emberi értékeket. Mások tisztelete, méltányosság?

A bulvár, a lájközön nem az igazi értékeket támogatja. A könnyű, látszólagos siker nem támogatja egyetlen szektorban sem a tehetségeket, a teljesítményt, a jó vezetőket. Ez érezteti hatását az egész ország gazdasági, társadalmi fejlődésében. Sőt a folyamatosság és fenntarthatóság tekintetében is meghatározó.

Ezért is fontos, hogy a fiatalabb, utánunk jövő generációk a saját korosztályukból is olyan példaképeket lássanak, akik tovább viszik ? és remélhetőleg ők is tovább adják majd -azokat az értékeket, viselkedésformákat, melyek összességében magasabb életminőséget eredményeznek.
Mind az egyén, mind pedig a helyi közösség szintjén.
Olyan értékeket, mint a generációk közötti méltányosság, a munka és a tehetség tisztelete és támogatása. Porosnak ható fogalmak, melyeket lehet, hogy érdemes újradefiniálni..?- hangsúlyozta Takács Júlia, az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) elnöke, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója.

Manapság a nagy-és középvállalatoknál mindennaposak a gyakornoki programok, a duális képzésformák. Egyrészt az oktatási intézmények végzős hallgatói már ideje korán kiépíthetik kapcsolatukat a lehetséges munkáltatókkal, másrészt az üzleti szektor megfelelő szakmai utánpótlását biztosítja. Ez mindkét fél számára előnyös helyzet! Az EMVFE úgy gondolja, hogy nem csak az üzleti szektorban kell minél több, a CSR alapelveit valló vezető, hanem más szektorban is igény van erre.
Így a nyílt pályázat nem csak az üzleti szektor kiemelkedő fiataljainak szól.

4 kategóriában lehet pályázni:

?      Nonprofit

?      Környezeti fenntarthatóság

?      Társadalmi felelősségvállalás

?      Helyi közösség

A TOP10 kiemelkedő fiatalt a következő kuratóriumi tagok választják ki:

?      Dr. Csapó Dr. Riskó Tünde, a Debreceni Egyetem GTK adjunktusa

?      Petri László, a KMTA (Kárpát-medencei Tehetségek Alapítvány) programigazgatója

?      Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének az alelnöke

?      Szűcs Róbert, az Etalonzala Kft. ügyvezető igazgatója

?      Takács Balázs, az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. ügyvezető igazgatója

?      Takács Júlia, az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) elnöke,
a CSR Hungary ügyvezető igazgatója

Ismerd meg őket itt!

A Díjak ünnepélyes Díjátadó keretén belül kerülnek átadása. Majd a nyertesek készségeiket, képességeiket tovább fejlesztő Mentor Akadémián vehetnek részt.
A CSR Junior Nagyköveteként egy inspiráló, pozitív, előremutató körbe kerülhetsz be.

További információ:
http://www.hungariancsr.org/csrjuniordij
junior@hungariancsr.org
+361-391-0079