Kína ratifikálta a párizsi klímaegyezményt

925
Kína ratifikálta a párizsi klímaegyezményt
Kína ratifikálta a párizsi klímaegyezményt

Vajon a nagyhatalmak és az eddig leginkább szennyező országok (Kína, India, USA, Oroszország, Izrael) hogyan vesznek részt a globális felmelegedés problémájának a megoldásában? Most Kína lépett.
Kína, a világ legnagyobb széndioxid-kibocsátója ratifikálta a tavaly decemberben tető alá hozott párizsi klímamegállapodást. A bejelentés szombaton, a G-20-as országok vasárnap Kínában kezdődő csúcstalálkozója előtt történt.

Washington várhatóan még a csúcstalálkozó előtt bejelenti, hogy hivatalosan csatlakozik a dokumentumhoz. A két ország felelős a világ széndioxid-kibocsátásának 38 százalékáért.

Barack Obama pénteken utazott el Hawaii-ból Kínába. Az amerikai elnök a találkozón valószínűleg a nagyvállalatok adóelkerülésének jövőbeni nagyobb ellenőrzéséről fog tárgyalni a többi magas rangú vezetővel.

Kína lépése nagy lendületet adhat annak, hogy a klímamegállapodás még az év vége előtt hatályba lépjen. Ez csak akkor következik be, ha ratifikálja az egyezményt legalább 55 ország, amelyek együttesen a globális felmelegedésért felelős gázok 55 százalékát bocsátják ki. Kína előtt eddig 23 ország ratifikálta a dokumentumot, akik mindössze a kibocsátás 1,08 százalékáért felelősek.

e-book-kicsi

A tavaly december 12-én, a párizsi klímakonferencián 195 ország közreműködésével megszületett keretmegállapodás megerősíti azt a célkitűzést, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatja az erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.

Még pályázhat a CSR Hungary Díjra!
Pályázati anyag leadásának a határideje:
2016.09.15.

Katt ide részletekhez!