A Coca-Cola visszapótolja a gyártásban felhasznált vizet

563
Vízhasználat
Vízhasználat

A Coca-Cola a napokban jelentette be, hogy a tervezett 2020-as dátumhoz képest már öt évvel korábban, tavaly sikerült teljesíteniük azt a vállalásukat, hogy teljes mértékben visszapótolják a gyártási folyamatokhoz használt vízmennyiséget. Ezt egyrészt a termelésben használt víz csökkentésével, másrészt a különböző, fenntartható vízgazdálkodási projektekkel érte el a vállalat. Ezzel a Coca-Cola a hatékony és fenntartható vízgazdálkodás területén az első a Fortune 500-as listáján szereplő nagyvállalatok közül.

A The Coca-Cola Company és palackozó partnerei 2005 óta dolgoznak azon, hogy optimalizálják a vízfelhasználás hatékonyságát a gyártási folyamatokban.

A cég globális vízvisszapótlási projektjének tavalyi jelentése szerint 2015-ben teljes mértékben egyensúlyba került a gyártás során felhasznált víz mennyisége a természetbe és a helyi közösségnek visszajuttatott víz mennyiségével. Ez az egyensúly a világ 71 országában zajló, 248 közösségi vízprojekt eredményének és a 145,8 milliárd liter kezelt és tisztított szennyvíz újrahasznosításának köszönhető.

“Büszkék vagyunk erre az eredményre, ez egy nagy pillanat a Coca-Cola és a palackozó partnerei életében. Az a célunk, hogy ezt a törekvésünket továbbvigyük. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a munkát sohasem lehet abbahagyni, ezért folyamatosan dolgozunk a következő lépéseken a vízfelhasználásunk- és visszapótlásunk terén.? ? nyilatkozta Muhtar Kent a The Coca-Cola Company elnök-vezérigazgatója.

e-book-kicsi

Ahhoz, hogy a 2020-ra tervezett vízfelhasználási egyensúlyt már a tavalyi évben sikerült elérni, nagyban hozzájárultak a Coca-Cola közösségi vízprojektjei, mint például a vízgyűjtő területek védelme, a biztonságos ivóvízhez való hozzájutás megteremtése, a vízminőség javítása, de a helyi közösségek oktatása és a politikai, társadalmi tudatosság vízzel kapcsolatos kialakítása is szerepel a programok között.

Magyarországon az Élő Dunáért
Hazánk is része annak a hétéves, nagyszabású programnak, amely a Duna és ártere élővilágát szeretné helyreállítani.

A cél az, hogy 2020-ra 12 millió m? édesvíz kerüljön jobb ökológiai állapotba a Duna vízgyűjtőjén, ami 4800 olimpiai versenyuszoda vízmennyiségének felel meg. Mindemellett 530 000 hektár, azaz 7422 futballpályányi vizesélőhely helyreállítása szerepel még a 2020-as tervek között.
Hazánkban Az Ó-Dráva holtág rekonstrukciója zajlik Barcs közelében.

Még pályázhat a CSR Hungary Díjra!
Pályázati anyag leadásának a határideje:
2016.09.15.

Katt ide részletekhez!