Kreativitás a COVID19 idején (élelmiszeripar)

322
kreativitas-elelmiszeripar

A COVID19,  koronavírus idején is a szükség a találékonyság anyja. Minden vállalkozás megpróbálja túlélni ezt az időszakot.Ez így van az élelmiszeriparban is. A vállalkozók többsége ezért nyúl a termék-és szolgáltatás innovációhoz. Akár nagy, akár kicsi cégről legyen szó. Hisz bevételt kell produkálni. A különböző nagyszabású expók, kiállítások, bemutatók elmaradnak. Hogyan lehet mégis tovább haladni? Íme néhány élelmiszer-innovátor (divatos szóval élve), akik a gyakorlatban mégis el tudják juttatni termékeiket vásárlóikhoz.

A COVID19 idején is lehet új termékeket bevezetni

Élelmiszeripari vállalkozások, melyek régi alapokon új termékeket dobtak piacra.
Egy példa, akik ebben a hónapban indították el új termékük piaci bevezetését. A kaliforniai ReGrained a sörfőzdében használt magok tápláló snack- ként öltöttek újra testet.
A társaság elindította új termékük, a ReGrained Puffjuk bevezetését. Online vásárlói találkozókat szerveznek a kiskereskedők számára. Plusz egy előzetes eladási ajánlatot is kapnak a kiskereskedők, ingyenes szállítással.

regrained- innovatív termék a COVID19 idején is
Regrained- innovatív termék a COVID19 idején is

Mi is a ReGrained? A ReGrained egy új, ropogós, ízletes, puffasztott chips. “Ikercsavaros extrudálás” útján állítják elő, amelyen keresztül a ReGrained SuperGrain + és a nem GMO-ból készült organikus kukorica keverékét szárítják. Nem sütik. 
A társaság ingyenes kiszállítást és 25% -os árengedményt kínál a Puffok és a ReGrained bár értékű csomagok minden internetes megrendelésénél. Így az emberek otthon készleteket halmozhatnak fel.

A ReGrained társalapítója és ügyvezető igazgatója, Grain Dan Kurzrock így nyilatkozott:
 „Amikor 2020-ra terveztünk, akkor ez a termék még a tervek között sem volt. Most, hogy a koronavírus kapcsán egy különleges helyzet állt elő, meghatározó tényezővé vált e termékünk erre az évre. Egyszerűen alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és továbbra is előre kell lépnünk a lehetőségeink szerint. Az ilyen válság könnyen tönkre tehet egy kis márkát. Küldetésünk túl fontos ahhoz, hogy ez legyen velünk is! “

kreativitas a Covid19 idejen élelmiszeripar
Covid19 alatt innováció az élelmiszeriparban

Másik példa. A New York-i székhelyű Akua szuper ételeket készít az óceánban tenyésztett moszatból, amelyek fenntartható módon táplálhatják a bolygót, miközben visszafordíthatják az éghajlatváltozást és helyreállíthatják az egész világ óceánjainak egészségét. 
A kétéves startup elkészítette a Kelp Jerky (fűszeres Chili & Lime és Hibachi Teriyaki) és az új Kelp Bites két új ízét – egy kissé édes, probiotikumokkal csomagolt snack (kakaóból, napraforgóvajból, datolyából , moszatból és málnából készült), a Biohm Health- szel együttműködésben . 

Az Akua társalapítója és vezérigazgatója, Courtney Boyd Myers jelezte, hogy mindkét bevezetést elhalasztották, mivel a társaság befejezi az új moszat-ízesítők csomagolását. Azon dolgozik, hogy gyakorlatilag vonzza a befektetőket a Bites és más közelgő termékek elindításához.
Boyd Myers szerint az Akua jelenleg a megfelelő csomagoláson dolgozik. Figyelembe kell venni, hogy az emberek élelmezési szükségleteiket most egyre inkább úgy oldják meg, hogy otthonra, online rendelik meg az élelmiszert.

Újabb innovatív példa: a Brainiac Kids

Eközben a San Francisco-i  Brainiac® Kids – az elsősorban az agy fejlődésének támogatására kifejlesztett gyermek élelmiszeripari termékek sorozatában – úgy döntött, hogy új Applesauce termékcsaládjának az Expo West-en tervezett bevezetése helyett inkább közvetlenül teríti a termékeket.

Jonathan Wolfson, alapító és vezérigazgató azt mondta egy nyilatkozatában. „Ebben a nehéz időszakban azokat a módokat keressük meg a szülők számára, hogy hogyan tudják raktározni polcaikon a Brainiac Kids termékeket.
 A kiskereskedőknek pedig azt biztosítjuk, hogy ingyenesen kipróbálhassák a terméket. Mint ha egy sikeres Expón vennénk részt.”

Brainiac-élelmiszeripari innováció a COVID19 ideje alatt is

A Brainiac® Kids eddig piacra dobott joghurtot és ma már almaszósztermékeket, amelyek továbbfejlesztettek saját szabadalmaztatott BrainPack® termékével.  Ez az Omega-3-ok keveréke, beleértve a DHA-t és a kolint, amelyek kritikusak az agy fejlődésében.

“Az almásszósz tasakok legújabb bevezetése fontos lépés a vállalat számára. Bizonyítva, hogy a koncepció átlépheti több gyermek ételkategóriáját” – mondta Mark Brooks elnök és társalapítója . „Sok iparági szakértő azt mondta nekünk, hogy lehetetlen lenne jelentős mennyiségű Omega-3-at, különösen a DHA-t olyan polcstabil termékhez juttatni, mint az almaszósz; Örülünk, hogy sikerült megtalálnunk a módját annak, hogy ezt a terméket családoknak országszerte eljuttassuk. ”