Porsche, Tesla, BASF, BHP: a fenntartható ellátási lánc biztosítása

565
Fenntartható akkumulátor-Tesla
Fenntartható akkumulátor-Tesla

A BHP mostantól a világ legalacsonyabb széndioxid-kibocsátású nikkeljét szállítja a Teslának, míg a BASF nagy energiájú HED ™ katód aktív anyagokat szállít a Porschéhez, és újrahasznosítja az akkumulátorgyártó hulladékot.

A Tesla BHP -vel biztosítja a fenntartható nikkelellátást

A BHP és a Tesla megállapodást írt alá, amely a BHP nyugat-ausztráliai Nickel West eszközéből származó nikkellel látja el az autógyártót. A világ egyik fenntartható és legalacsonyabb széndioxid-kibocsátású nikkelgyártójáról van szó.

A Tesla a világ legnagyobb elektromos járművek és akkumulátor -tároló rendszerek gyártója, küldetése a fenntartható energiára való átállás felgyorsítása; a nikkel az akkumulátor technológia kulcsfontosságú eleme.

„A BHP a világ legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitású nikkeljeit állítja elő; és a nettó nulla felé vezető úton haladunk. A fenntartható, megbízható minőségi nikkelgyártás elengedhetetlen a fenntartható energiatermelők, például a Tesla Inc igényeinek kielégítéséhez ” – mondta Edgar Basto, a BHP Minerals Australia elnöke . „Az eszközeinkbe fektetett befektetések és az olyan nyersanyagok, mint a nikkel iránti törekvésünk elősegíti a globális dekarbonizációt, és hosszú távú értéket teremthet vállalkozásunk számára.”

Az ellátási megállapodás mellett a BHP és a Tesla együttműködnek az akkumulátor-ellátási lánc fenntarthatóbbá tételének módjain. Különös tekintettel a nyersanyagok teljes körű nyomon követésére a blokklánc segítségével; műszaki csere az akkumulátor -alapanyagok előállításához; valamint a fenntarthatóság fontosságának előmozdítása az erőforrás -ágazatban. Beleértve azon partnerek azonosítását, akik a leginkább megfelelnek a két vállalat elveinek és az akkumulátor értékláncának.

Mindketten együttműködnek az energiatárolási megoldásokon is, hogy azonosítsák a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének lehetőségeit saját működésükben a megújuló energiaforrások fokozott használata mellett, az akkumulátorok tárolásával párosítva.