Zöld példa- Hugo Boss Logisztikai Központ

404
Hugo Boss Logisztikai Központ
Hugo Boss Logisztikai Központ

Az ökológiai fenntarthatóság versenyelőnyt jelenthet az ismert márkák körében is. Az Hugo Boss Logisztikai Központja kítűnő példa erre.

Bár már 2009-ben felavatták az Hugo Boss napelem modulokkal működő logisztikai központját, mégis követendő minta a Magyarországon működő nagy márkák képviselői számára is, a hosszútávú energetikai beruházások tekintetében.
Mint tudjuk a világ energia ellátásában egyre értékesebb és egyre nagyobb jelentősége van a megújuló energiának. Formálisan nemzetközi szervezetek, kormányzatok az energia ellátásban egyre nagyobb szerepet kívánnak szánni a megújuló energiának a gazdaságosság és a klímaváltozás jegyében. A “tömbösített” energiahatékonyságot  (a megújuló energiára alapozva)  éppen a nagyobb logisztika központok, ipari parkok építésénél ésszerű szempontként kellene figyelembe venni. Fellelhetőek már a magyar az üzleti szférában is az előbb említett zöld gondolat hívei. Lásd a Telenor központját!
Visszatérve az Hugo Boss-ra. A német érdekeltségű divatcsoport Metzingenben több mint 4500 saját modult szereltetett fel a logisztikai központ tető részére. Napelem modulokkal megoldva az energiaellátást.