Zöld példa- Hugo Boss Logisztikai Központ

28

Az ökológiai fenntarthatóság versenyelőnyt jelenthet az ismert márkák körében is. Az Hugo Boss Logisztikai Központja kítűnő példa erre.

Bár már 2009-ben felavatták az Hugo Boss napelem modulokkal működő logisztikai központját, mégis követendő minta a Magyarországon működő nagy márkák képviselői számára is, a hosszútávú energetikai beruházások tekintetében.
Mint tudjuk a világ energia ellátásában egyre értékesebb és egyre nagyobb jelentősége van a megújuló energiának. Formálisan nemzetközi szervezetek, kormányzatok az energia ellátásban egyre nagyobb szerepet kívánnak szánni a megújuló energiának a gazdaságosság és a klímaváltozás jegyében. A “tömbösített” energiahatékonyságot  (a megújuló energiára alapozva)  éppen a nagyobb logisztika központok, ipari parkok építésénél ésszerű szempontként kellene figyelembe venni. Fellelhetőek már a magyar az üzleti szférában is az előbb említett zöld gondolat hívei. Lásd a Telenor központját!
Visszatérve az Hugo Boss-ra. A német érdekeltségű divatcsoport Metzingenben több mint 4500 saját modult szereltetett fel a logisztikai központ tető részére. Napelem modulokkal megoldva az energiaellátást.

csr_hungary_hirlevel-468x120