Fenntartható logisztika, rejtett költségek, kisvállalkozás

791
Fenntartható logisztika, rejtett költségek, kisvállalkozás
Fenntartható logisztika, rejtett költségek, kisvállalkozás

Az utóbbi időben a fenntartható logisztika témakörével is mélyebben foglalkoztunk. Lásd az MLE Benchmarking Klubnapját! Napjainkban nagyobb nyomás nehezedik a cégekre, hogy a vállalkozások környezetvédelmi szempontból tudatosak legyenek: csökkentsék negatív környezeti hatásukat!  A logisztika több ponton is érintett. A hagyományos közlekedés hatalmas üzemanyag- és energiaigénye miatt. A kisvállalkozásoknak és az induló vállalkozásoknak különösen tisztában kell lenniük a fenntarthatósági kezdeményezésekkel gyakran összefüggő költségekkel, mivel a források szűkösek és minden forint számít.

Ha fenntarthatóság, akkor kevésbé kerülnek szóba a kisvállakozások. Pedig a tudatosság és az oktatás segíthet a kisvállalkozásoknak az erőforrások bölcs /tudatos kiosztásában és a lehető legnagyobb hatás elérésében. Ahogy tervezi saját kezdeményezéseit a szénlábnyom csökkentése érdekében, tartsa szem előtt az alábbi négy rejtett költséget. A Benchmarking Klubnapon Barna Zsolt a CSR Hungary díjazott Waberer?s-Szemerey Logisztikai Kft.  ügyvezető igazgatója érintette ezeket a pontokat.

Azonban érdemes, azért is pontosan körvonalazni és pontokba szedni, mert nem csak a szorosabb értelmben vett logisztikai cégeket érinti, hanem azokat az iparágakat, ágazatokat is, melyeket mindennapi tevékenységét folyamatosan nagyobb áruszállítás is kíséri. Pl, a kereskedői láncok?A nagyok pedig ?taníthatják? a kicsiket. Támogathatják a gondolkodásmód váltásban.

Folytatás a CSR Blogban!