Miért boldog a munkavállaló a CSR-ben?

1316
Miért boldg a munkavállaló a CSR-ben?
Miért boldg a munkavállaló a CSR-ben?

Már évekkel ezelőtt a HR-t (a munkavállalók bevonását) a CSR lelkének neveztem, hisz egy fenntartható, hosszabb távon is sikeres üzlet alapjának Achilles- sarka, az emberekkel, és elsősorban a munkatársakkal való bánásmód. Ez adja a cég/intézmény savát-borsát. S tetszik, nem tetszik a munkahely különböző egyénekből, emberekből áll. Nem csak egy intézmény, melynek elvégzendő feladatai vannak. Ezért fontos, hogy az egyénre, a boldog   munkatársakra is koncentráljunk? Minden sikeres üzleti vállalkozásnak (intézmény működésének) alapja.

Nem titok, hogy a vállalati társadalmi felelősségvállalás vagy a CSR ?jó üzlet? szószólói lettek egyre inkább a fogyasztók. Bono híres mondását követve: ?A pénzeddel szavazol??

Ebben a fogyasztók által vezérelt társadalomban az emberek egyre inkább úgy döntenek, hogy olyan márkákkal lépnek kapcsolatba, és azokhoz maradnak hűségesek, melyek ökológiailag fenntartható és felelősségteljes működésre törekednek.
Sőt már egyes tanulmányok kimutatták, hogy a CSR/vállalati felelősség megfelelő szintjét folyamatosan fenntartó vállalatok még hűségesebb rajongói vevői kört tudhatnak magukénak. Pénzt takaríthat meg, ami a nyereség növekedését eredményezhetik.

Míg sok CSR-tanulmány a környezetre gyakorolt előnyökre fókuszált, egy másik nagy felelősség a pozitív irodakultúra megteremtése a belső irodai környezetben.

OLVASD TOVÁBB A CSR BLOGBAN!