Megjelent a CSR iránytű könyv

820

Miért is a CSR iránytű könyv megjelentetése? Vállalati felelősség, vállalati fenntarthatóság. Közismert néven CR (Corporate Responsibility), vagy ahogy Magyarországon inkább ismerik a CSR (Corporate Social Responsibilty/Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás). Sikk róla beszélni. És remélhetőleg egyre inkább sikk lesz a csr szakterület egyre mélyebb tanulmányozása és gyakorlati megvalósításának az elismerése is. Kultúránk részévé válva.

Fiatal menedzsment szakterület, fiatal meghatározásokkal és a menedzserek számára néha még homályos megközelítésekkel.

Többször megfogalmazódott már az az igény a gazdasági döntéshozók körében, hogy szükség lenne egy olyan csr alapkönyvre magyar nyelven, mely leegyszerűsítené és érthetőbbé tenné a felelős és fenntartható üzlet tartalmát, folyamatát, eredményeit a gyakorlatban. Megfoghatóbbá tehetné a vállalati felelősség rendszerét.

Kiadói részünkön számtalan kiadóval felvettük a kapcsolatot, számtalan könyvet átolvastunk. Azért, hogy eldöntsük melyik könyvet fordítsuk először magyar nyelvre.Végül abban maradtunk, hogy az egyértelműbb értelmezésekhez iránytű lehet egy szakmai fogalomgyűjtemény, mely alapját képezheti a gazdasági oktatásnak és vezetőképzésnek is. Erre lehetne építeni a továbbiakban.Így egy szerzőpáros – Suzanne Benn és Dianne Bolton – kiadványára esett a választás.

Nem csak néhány sorban írják le az adott csr definíciót koncepciót, hanem folyamatokat, összefüggéseket mutatnak be gyakorlati példákkal. Olyan jelenségekre hívják fel a figyelmet, melyekről korábban nem tudtunk. Azaz a CSR káoszából rend lesz a fejünkben.

Hasznos és jó olvasást kívánunk!

Itt tud meg többet a könyvről és itt szerezheti meg saját példányát is:
https://www.csrhungary.eu/csrkonyv

Kattintson MOST!
Mert a csr könyv mellé ajándék belépőt adunk (2016.03.20-ig) a 2016. március 23-ai CSR Szerda Klubestre!