Jó márka, fenntartható márka – innovációval

204
Jó márka, fenntartható márka-fenntartható üzleti modell
Jó márka, fenntartható márka-fenntartható üzleti modell

A jó márka, fenntartható márka konferencián (CSR Hungary Konferenciák/2023. május 31, Gundel) TOPtéma volt az eseményen az innováció a fenntarthatóság tükrében. Modern márkák, a ma márkái iránytűként is szolgálhatnak is szolgálhatnak a felelősség és fenntarthatóság tekintetében az ellátási lánc minden szakaszában. Ezúttal a Magyar Innovációs Szövetség és a Legrand ZRt. szemszögéből közelítjük meg a témát.

Dr. Jakab László, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke
Dr. Jakab László, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke

Dr. Jakab László, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke „Fenntarthatóság és innováció: az oktatás, a tehetséggondozás és a továbbképzés szerepe címmel foglalta össze gondolatait. A következő kérdéseket és válaszokat emelte ki:

„Elképzelhető-e egy innovatív és fenntartható társadalom és gazdaság felépítése megfelelő, versenyképes, folyamatosan továbbképzett munkatársak és vezetők nélkül? Mi a nemzetközi tapasztalat Európa, Amerika és Ázsia vonatkozásában? Az alap- közép- és felsőfokú oktatás helyzete, jövője területi és piaci összehasonlításban? Le vagyunk esetleg maradva? Fontos a STEM képzések és továbbképzések továbbfejlesztése és terjesztése, akár digitális platformokon? Esetleg gazdasági szereplők közreműködésével? Hozzáadottérték és befektetés a képzés és továbbképzés? Lehetséges válaszok és programok a Magyar Innovációs Szövetség kereti között. Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Díj (OTIO) és az Innovációs Nagydíj ösztönző hatása. Együttműködések más szervezetekkel. A Regionális központok és a Tagozatok tevékenysége, jövőbeli lehetőségei. ”

Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója
Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója

Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója pedig azt elemezte, hogy Mitől sikeres egy cég a ma követelményeinek eleget téve?

„A Legrand Zrt. jogelődje több mint száz éve van jelen a magyar piacon és 1992 óta a Legrand Csoport tagjaként kiváló minőségű termékeket gyárt és forgalmaz partnerei számára.

Mi a sikerünk titka? A Vállalati felelősségvállalásunk 4 pillérét integráltuk az üzleti tevékenységünkbe.

Üzleti felelősségvállalásunk mellett szem előtt tartjuk a sokszínűséget, elkötelezettek vagyunk a körforgásos gazdaság mellett és mindennapi tevékenységeinkben is törekszünk a környezettudatosságra. Kihasználjuk energiaforrásainkat (termál kút), megújuló energiaforrásokat alkalmazunk (napelem). A gyártási hulladékok 99,9 %-a újrahasznosításra kerül és a műanyag csomagolóanyagok 2024-re teljes mértékben kivonásra kerülnek.

Manapság egy gyorsan változó bizonytalan világban élünk. Ilyen környezetben a vállalatoknak is gyorsan kell reagálniuk. Alkalmazkodunk a környezethez és az elvárásokhoz. A tradíció és egy erőteljes innovációra épülő fejlesztés ötvözésével gyártjuk termékeinket. Új szemléletmódot vezettünk be, a Chrechmarking-ot, mely alkalmazásával (Chrenchmarking = kreatív benchmarking) gyors és látványos eredmény érhető el. A Crenchmarking szemlélet kialakításához fontos, hogy tájékozottak, jól informáltak legyünk. Ismerjük önmagunkat és csapatunkat, az együttműködést segítő és gátló tényezőket.  

Bár az elmúlt 31 év során voltak nehézségeink, de évről évre sikerült fejlődést elérni. Ehhez szükség volt egy nagyon jó csapatra is, valamint arra, hogy munkavállalóink elégedettek legyenek. A vállalat sikerességét bizonyítják a kapott elismeréseink is, többek között a pénzügyi stabilitást, üzleti megbízhatóságot elismerő AAA Bisnode tanúsítvány, melyet idén 5. alkalommal nyert el a cég.

Merjünk változtatni, használjuk ki a rendelkezésre álló erőforrásokat, legyünk kreatívak és alakítsunk ki egy jó csapatot. Tradícióra és innovációra építkező csapat a sikeres cég titka!”

LÉGY AZ ÜZLETI KÍVÁLÓSÁG SZINONIMÁJA!CSR HUNGARY DÍJ 2023
2023-ban is lehet pályázni a Magyar Üzleti Felelősség Díjára, a CSR Hungary Díjra. A Program hatékony, elismert platformmá vált a legjobb gyakorlatok megosztására, a benchmarkingra és az egymástól való tanulásra. A szakmai hátteret a 2006-ban megalapított CSR Hungary, Magyarország vezető vállalati felelősség és fenntarthatóság vezető fóruma biztosítja.
A pályázati struktúra önkéntes védjegyhasználati rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét.
Regisztrációs folyamat befejezésének a határideje: 2023. június 08.
Pályázati anyagok leadási határideje: 2023. június 15.
KATTINTS A RÉSZELETEKHEZ ÉS REGISZTRÁCIÓHOZ!