Jó márka, fenntartható márka’22:hatékony stratégiák rendkívüli, krízis időkben -munkahelyen belül és kívül

462
Jó márka, fenntartható márka'22
Jó márka, fenntartható márka’22

Ígértük, hogy az évi, őszi csúcstalálkozó, a CSR Hungary Summit: Jó márka, fenntartható márka konferencia legfontosabb gondolatait megosztjuk olvasóinkkal. Több cikkben is.
A konferencia  célja, hogy a fenntartható gyakorlatokat integráljuk a mindennapi üzleti működésbe. A Fenntartható Fejlesztési Célok elérése érdekében is, ami magasabb szintű életminőséget is biztosít helyi szinten
.
A Jó márka, fenntartható márka a CSR Hungary Summit konferenciák évi, összegző őszi eseménye.  Alábbi összefoglalónkban az Emberek és vezetés tematikus blokk főbb gondolatait emeltük ki.

A blokk kulcsmondata volt: A munkahely Veled is törődik!
Krízisben kulcs a biztonság érzete. A stabiltásban a munkahelyi közösségek megerősítésének központi szerepe van. Hogyan lehet, milyen eszközökkel a krízisek közepén…Hatékony stratégiák rendkívüli krízis időkben- munkahelyen belül és munkahelyen kívül…

Sárkány ellen sárkányfű?

Szabó Ervin, a Kulcs-Soft Nyrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag
Szabó Ervin, a Kulcs-Soft Nyrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag

Szabó Ervin, a Kulcs-Soft Nyrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag kiemelte:
„Sárkány ellen sárkányfű”. Kríziskezelésre való felkészülés úgy, hogy előtte átvisszük a szervezetet egy másik krízisen, ami hosszútávon határozza meg egy vállalkozás jövőjét. Valóban a generációváltás az egyik legnagyobb kockázat egy sikeres vállalkozás életében? Nézzük végig egy üzleti generációváltás kockázatait, eredményeit, buktatóit. Rá fogunk döbbeni, hogy annak minden lépéssorozata ellenállóvá teszi a szervezetet a jövőbeli üzleti helyeztek kezelésében. Mindezt úgy, hogy kialakul egy olyan közösség, ahol az önálló munkavégzés, a felelősségvállalás, a bizalom határozza meg a mindennapok működését. Miben más a boldogságfaktor, az elégedettség és a munkavállalói elköteleződés. Mit ad egy szervezetnek a rendszeres elkötelezettség mérés. Milyen vezetői felelősségek merülnek fel 2022-ben.”

Krízisben kulcs a biztonság érzete!

Feuertag Ottó, az Europa Design alapító-ügyvezetője egy másik aspektusra hívta fel a figyelmet:

„Napjainkban a munkahely sokak számára az egyetlen biztos pont, kapaszkodó és valamelyest kiszámítható utolsó bástya maradt. A vállalatok felelős viselkedése ebben a helyzetben tapinthatóvá kell hogy váljon, szinte naponta kell egy-egy impulzust kapnia a dolgozónak, hogy figyelnek rá, gondoskodnak róla, és a munkatársak által alkotott közösség valóban második családként működik.

De vajon felkészültek e erre a munkaadók? Tudják e pontosan a vészhelyzeti protokoll lépéseit? Egyáltalán van e ilyen terv? Messze vezetnek ezek a kérdések egészen az iskolapadig, de most inkább tekintsük át a legszükségesebb lépéseket melyek szinte azonnali pozitív hatást hozhatnak.

A modern wellbeing szemlélet 3 pillére a mentális a környezeti illetve az anyagi jóllét összehangolt egysége, melyből most a környezeti tennivalókat tekintjük át vázlatosan.

A cégek számára két fronton is helyt kell állni, hiszen a  covid alatt váratlanul kialakult home office gyakorlat hosszútávon velünk marad és az átlag 40%-os hibrid munkavégzési formát hivatalosan is a foglalkoztatási gyakorlat részeként kellene kezelni. Ennek értelmében a home office környezet mentális és fizikai valamint szociális  hatásainak kockázatát professzionális módszerekkel, rendszeresen kellene  kezelni és a szükséges anyagi és mentális támogatást folyamatosan biztosítani.

Csupán ezek után várható el, hogy a professzionálisan kialakított munkahelyi környezetben végzett tevékenységet megközelítő teljesítményt nyújtsa  a munkavállaló hosszútávon , egészségkárosodás nélkül.”

Folytatjuk!

CSR HUNGARY KLUB
A 2007-ben Magyarországon megalakult CSR Hungary Klub a felelős és fenntartható gazdaság döntéshozóinak a vezető fóruma.
Akiknek fontos a vállalati felelősség, az új gazdasági ismeretek megszerzése, a személyes szellemi fejlődés, az értékek a modern világban.
Gazdaság, társadalom, környezet. 
Légy tagja a CSR Hungary Klubnak! Kattints!