Átadták az idei CSR Hungary Díjakat

851

2012. november 30-án, ötödik alkalommal adták át a CSR Hungary Díjat különböző kategóriákban az idei díjazottaknak. A Gundel-házban megtartott díjátadó ünnepségen köszöntötték az üzleti szektor társadalmi felelősségvállalás követendő példaképeit.

Takács Júlia a Díj alapítója kiemelte, hogy egyre több a pályázók és a díjazottak között a nem budapesti székhelyű és az ország különböző részeiben tevékenykedő vállalkozás. Ez azt érzékelteti, hogy az üzleti felelősség egyre nagyobb teret nyer Magyarországon is. Most már a társadalmi felelősségvállalás nemcsak a Budapestre koncentrálódó nagyvállalatok körében terjed és várható el.
Recesszió idején ez létfontosságú a társadalom számára., s fokozottabb az elvárás a cégek felé is.

6 kategóriában adtak át díjat a legjobbaknak:

  • ?Vezető CSR gyakorlatok – C(S)R menedzsment ? nagyvállalatok kategória?: Magyar Telekom Nyrt.;
  • ?Vezető CSR gyakorlatok – C(S)R menedzsment ? kkv kategória?: p2m Consulting Kft.;
  • ?Közös felelősség – Közös ügyek ? oktatás, kultúra kategória?: BorsodChem Zrt.,

  • ?Közös felelősség – Közös ügyek ? sport, egészség kategória?: CO-OP Hungary Zrt.;

  • Külön oklevelet adtak át Bewise Tancsadó Kft.-nek és Wieland & Wieland Kft.-nek (a neurológiai természetű fejlődés rendellenesség zavarral küzdő gyermekek és felnőttek számára kidolgozott oktatási, képzési programért )

  •  ?Környezet/zöld kiválóság kategória?: (MAVIR Zrt.)

  • ?CSR Kíválóság (személy)?: Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója

A CSR-ben élenjáró vállalatokat és példaértékű munkát végző szakembereket kilenc fős Bíráló Bizottság választotta ki a pályázók közül. A bizottság tagjai Takács Júlia, a CSR Hungary Konferencia és Díj alapítója; Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója; Dr. Bakonyi József, a Közbeszerzési Hatóság megbízott főtitkára; Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója; Dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke; Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója; Karászi Zoltán, a TÜV Rheinland InterCert Kft. ügyvezető igazgatója; Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára és Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora voltak.