Foci, terrorizmus, csr-Michael Hopkins

292

A CSR Hungary 2006-tól ebben tud támogatni Téged. Ígértük, hogy bemutatjuk a IX. CSR Hungary Konferencia Konferencia kulcstémáit és előadóit. Első kulcstémánk: CSR vagy a fenntarthatóság GRI változata… Erről beszél majd Michael Hopkins, az MHC International, és a CSR Finance Institute igazgatója a IX. CSR Hungary-n.

Bizonyára Te is találkoztál már tanulmányaid során a kapitalista társadalmat jelképező társadalmi piramissal. Mi is használtuk már többször is illusztrációként. S arról is biztos hallottál, hogy a vállalati felelősség (csr) területén is kedvelt modell a piramis. Több példa is ezt bizonyítja: Prahalad professzor BOP (Business of Pyramid) modellje, Carrol CSR piramisa, vagy én a Carroll piramist egyértelműen a Maslow-féle piramissal szoktam párhuzamba vonni, mely az egyén szükségleteinek a hierarchiáját jelképezi. Összehasonlítva a cég ?szükségleteinek? a hierarchiájával. A közös bennük, hogy mindegyik egy biztos alapra építkezik.

Amikor kialakítod céged, szervezeted csr-ját, akkor nem csak 1-1 projektre kell gondolni. Wayne Visser, a csr-t a cég DNS-ének nevezte. Ehhez azonban ismerni, tudni kell, hogy honnan, hova szeretnék eljutni és ehhez milyen szakmai, technikai eszközt, módszertant lehet használni a menedzsmentrendszerhez (a cég működéséhez) kapcsolódóan. A CSR Hungary 2006-tól ebben tud támogatni Téged. Erről is hallhatsz majd Michael Hopkinstól, az MHC International, és a CSR Finance Institute igazgatója a IX. CSR Hungary-n.

CSR témában folytatott beszélgetésekben még mindig gyakran beszédtéma, hogy egy, tipikusan magyar jelenség a vállalati felelősség területén is jelentkezik: mindenki ért a csr-hez. Tudjuk pici a magyar piac. Ennek köszönhetően a csr ( és a fenntarthatóság) mindent visz. Azaz szinte mindent a vállalati felelősséggel hoznak kapcsolatba. Jó néhány fogalmat egybe csúsztatva és a csr világát (pl. ? társadalmi befektetés azonos a csr-rel) egy színes kavalkáddá alakítva, ahol nem átlátható és nem számon kérhető viszonyok uralkodnak.

Ennek a problémának a megoldása, ha képletesen szólva megkülönböztetjük a körtét az almától.
Michaelt megkértük arra, hogy mint nemzetközi szakértő segítsen nekünk ebben. Nem a különböző szervezetek csr fogalmát citáljuk végig.

Foci, terrorizmus …és csr? Ki is Michael Hopkins?
Michael személye az elmélet és gyakorlat összehangolását jelképezi. Oktatói múltja, munkája mellett, több mint 120 országban, több kontinensen szerzett tapasztalatot. Az általa alapított genfi központú CSR és Pénzügyi Intézet (George Mason Egyetem által hitelesített) révén is Genfen kívül, Londonban, Washingtonban, NewYorkban, Amszterdamban dolgozik rendszeresen nemzetközi szervezetekkel, cégekkel és kormányzati szervekkel. ILO, Triple Bottom Line, EU, AA1000 accountibility háttéranyagok elkészítése.

Néhány projektet és partnert kiemelve: UEFA, BAT, BP, City of London Police, Addax Petroleum, Ernst @ Young, Fiatalok foglalkoztatási stratégiája Közel-Keleten, GreenCampbellFisk (East Sussex, egyesült Királyság).
Speciális témája: a csr teljesítménymérés
Érdekes témái: a csr és a terrorizmus, CSR az UEFA működésében és programjában, építészet és egészség

Tanulmányai mellett két könyve is megjelent:
A CSR és a nemzetközi fejlődés
A bolygó alkuja: vállalati felelősségvállalás kérdések

Ismerd meg jobban! Klikk ide videóinterjúhoz:
http://www.youtube.com/watch?v=ab4_5niQ1QM

A teljes CSR Hungary 2014 program itt található!
Speciális kedvezmények a CSR Hungary olvasóinak!