Befektetési Klíma Alapot hoz létre a Toyota

609
Toyota Kímaalap a karbonsemlegességért
Toyota Kímaalap a karbonsemlegességért

A világ legzöldebb autógyártója, a világszinten már ma is több, mint 20%-ban. Európában. A Toyota pedig mintegy 60%-ban környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő, és a részlegesen vagy teljesen elektromos meghajtások (öntöltő hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos, hidrogén üzemanyagcellás) vezető fejlesztőjeként ismert Toyota  a karbonsemlegesség eléréséhez vezető folyamat felgyorsítása céljából létrehozza a Toyota Klíma Alapot.

Karbonsemlegesség elérése Klíma Alappal

Toyota-hibrid, elektromos autók
toyota-hibrid-elektromos-autok

A világ legnagyobb és egyben legzöldebb autógyártója, a Toyota vállalatszerte tovább fokozza a széndioxid-kibocsátás csökkentését . A legfőbb cél, a karbonsemlegesség elérése érdekében.
Ennek részeként a Toyota létrehoz egy globális befektetési alapot, a „Toyota Klíma Alapot”.

A jelenleg a világ legszélesebb öntöltő hibrid elektromos modellportfólióját kínáló, a világ legfejlettebb plug-in hibrid elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos hajtását jegyző, és a szilárdtest akkumulátorok közelgő bemutatása révén hamarosan az akkumulátoros elektromos meghajtást is forradalmasító Toyota nem csupán autóinak helyszíni kibocsátása, hanem a vállalat teljes működése kapcsán a teljes karbonsemlegességet tűzte ki célul.

A Toyota a karbonsemlegesség elérését célzó startupokba fektet

Ennek elérése érdekében a Lexus prémium márkát is jegyző japán autógyártó a saját erőfeszítéseinken túl más, hasonló filozófiát valló partnerekkel is igyekszik együttműködni. A Toyota Klíma Alap olyan ígéretesnek tűnő startupokba fog befektetni, amelyek innovatív megoldásokon dolgoznak a karbonsemlegesség elérése érdekében.

A Toyota Klímaalapot a Toyota AI Ventures csapata irányítja majd, amely a jövőben a Toyota Ventures nevet viseli majd. A TV a Toyota nevében működik majd alapkezelőként összesen 150 millió amerikai dolláros befektetést gondozva. Olyan startupokba fektet majd be világszerte, amelyek innovatív megoldásokon dolgoznak a karbonsemlegesség elérése érdekében.