A dolgozókkal összefogva támogatja a Knorr-Bremse a SUHANJ! Alapítványt

509
Knorr-Bremse támogatja a Suhanj! Alapítványt
Knorr-Bremse támogatja a Suhanj! Alapítványt

Több mint egymillió forint támogatást adott a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolási lehetőségeit támogató SUHANJ! Alapítványnak. A világ piacvezető vasúti fékrendszereinek fejlesztője és gyártója saját dolgozóinak sportolását is ösztönözte a „Lépj velünk!” elnevezésű akcióval, amelynek fő motivációja, hogy a cégnél dolgozó kollégák minden egyes sporttal töltött órája után száz forintot ajánlott fel a civil szervezetnek.

A vállalat és a munkavállalók közös cselekvésére épülő akcióban összesen 145-en vettek részt: mérnökök, irodai és szereldei dolgozók is csatlakoztak 21 szakterületről. A kezdeményezésbe bekapcsolódó munkatársak virtuálisan 135 300 kilométert tettek meg futva vagy kerékpározva – többet, mintha háromszor megkerülnék a Földet az Egyenlítő körül.

Az akcióban részt vevők 11 202 órát sportoltak, így a Knorr-Bremse Budapest 1 120 200 forint támogatást nyújtott a SUHANJ! Alapítványnak.
Gusztos Péter, a szervezet vezetője ünnepélyes keretek között február 24-én vehette át a támogatást szimbolizáló csekket Kovács Beatrixtól, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungaria Kft. kommunikációs és CSR igazgatójától.

A Knorr-Bremse Budapest és a SUHANJ! Alapítvány között régi és szoros a kapcsolat: jelentős támogatási összeggel és a munkatársak önkéntes munkájával hozzájárult a 2016-ban megnyitott SUHANJ! Fitness-hez, az ország első integratív edzőterméhez. A vállalat munkatársai azóta is rendszeresen részt vesznek támogatóként és versenyzőként is az alapítvány futóversenyein: Suhangyal jótékony futóként adományt gyűjtenek, látás és mozgássérült sportolókat kísérnek.
Emellett a civil szervezeteket, oktatási és szociális szervezeteket támogató Local Care – Helyi gondoskodás elnevezésű vállalati felelősségvállalási programja keretében a fitneszterembe erősítő gépeket, a közelmúltban pedig egy kézzel hajtható versenykerékpárt adományoztak a SUHANJ! Alapítványnak, amelyet a vállalat munkatársai önkéntes munkával újítottak fel.

A Knorr-Bremse Budapest saját sportegyesülettel is támogatja a dolgozók aktív életformára törekvését és egészségmegőrzését: a Vasúti Fék Egyesületen belül 9 szakosztályt működtet a vállalat.

Kovács Beatrix az átadáson mondott beszédében hangsúlyozta:
„Rendkívüli népszerűségnek örvendett a SUHANJ! Alapítvány újabb támogatására indított programunk. Mindez annak is köszönhető, hogy munkatársaink a korábbi közös integratív programokból pontosan ismerik, milyen nehézségekkel kell szembenéznie a fogyatékkal élő sportolóknak és azt is, milyen eszközökkel tudnak segíteni, emellett megtapasztalják, milyen felemelő érzés közösen átélni a mozgás örömét.”

Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója és vezetője azt mondta:

„A Knorr-Bremse immár 8. éve segíti a SUHANJ! munkáját. A COVID jelentette kihívások, majd utána a jelenlegi gazdasági, pénzügyi környezet nagy nehézséget jelentenek a civil szervezetek számára is, így különösen értékes számunkra ez a kitartó támogatás.”

CSR NEXT (vállalati fenntarthatóság és felelősség képzési program) INDUL ÚJRA
CSR Next Képzési Program CSR/vállalati fenntarthatóság és felelősség képzés az alapoktól a specifikus területekig. Az egymásra épülő CSR képzési program keretén belül a résztvevők a CSR és a fenntarthatóság számos elméleti és gyakorlati területével ismerkedhetnek meg. Hazai vonatkozásban és nemzetközi kitekintésben. Gazdasági döntéshozók, közintézmények, intézmények számára.
Hasznos azok számára, akik a CSR-pályafutást kezdik, vagy akár azok számára is, akik frissíteni akarják tudásukat a CSR és a fenntarthatóság legújabb szempontjairól.
CSR koordinátor (Folyamatban!) és CSR menedzser képzés indul. Ez utóbbira még tudsz jelentkezni! 2023.03.27-ig!
KATTINTS A RÉSZLETEKHEZ!