Az Opera társulata megajándékozza a szociális intézményben élőket 

233
Opera-Advent
Opera-Advent

Különleges adventi műsorral készülnek az Opera művészei a gyermekvédelmi és szociális intézmények lakói és dolgozói számára.

    A járványhelyzet miatt a nézőtéren ezúttal nem lesz közönség, azonban a mintegy félórás műsor, amelynek felvétele eljut az érintettekhez. Ünnepi hangulatot teremthet a gyermekotthonokban és idősotthonokban egyaránt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtó- és kommunikációs főosztálya.

Online operaközvetítés december 20-án

A produkciót december 20-án 15 órakor a szociális és gyermekvédelmi intézmények lakói és munkatársai országszerte egyszerre nézhetik meg online.
A szervezők az esemény közösségi oldalára (Operaajándék a szociális- és gyermekvédelemben élőknek) várják a fotókat és élménybeszámolókat az érintettektől a különleges eseményről.

A műsor 23 ezer, gyermekvédelemben élőhöz, mintegy 5800 nevelőszülőhöz, 4100, családok és gyermekek átmeneti otthonában élőhöz, szociális bentlakásos intézmények 90 ezer lakójához, és az ezekben az intézményekben dolgozó több mint 47 ezer dolgozóhoz.
Összesen csaknem 170 ezer szociális és gyermekvédelmi intézményekben élő és dolgozó honfitársunkhoz jut el.

A szervezők izgalmas és változatos műsorral készülnek, amelyben az Opera minden művészegyüttese egy-egy műsorszámmal kedveskedik. A Magyar Nemzeti Balett, az Opera Kórus, az Opera Zenekar és vezető operaénekesek mellett az Opera Gyermekkar és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei is készültek karácsonyi meglepetéssel.

A rendhagyó karácsonyi előadáson műsoron lesz Eagling-Solymosi-Csajkovszkij A diótörő – Rózsakeringő és Kínai tánc; Mozart Örvendjetek, ünnepeljetek; Tavener Himnusz az Istenanyához; Massenet Thais – Meditáció; valamint Händel/Mozart Messiás – Hálás az Úrnak című műve.
    

A felvétel elején köszöntőt mond Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A produkció elkészítésével az volt a cél, hogy a művészettel is enyhítsék a bezártságot és elismerjék a dolgozók járvány elleni védekezésben tanúsított elkötelezettségét.

LÉGY VIP OLVASÓNK!

+ ahol összegyűjtjük Neked minden héten a hét legjobb cikkeit
+ 1 meglepetés minden hónap utolsó hetében
+ hozzáférés csak a VIP olvasóinknak publikált cikkekhez és háttéranyagokhoz!
+ az online eseményeinkről is elsőként kapsz értesítést

Kattints a részletekhez!