Heineken Fenntarthatósági Jelentés- izgalmasan a szélesebb közösségnek

768
Fenntarthatósági Jelentés a Heinekennél

Ki(k)nek szól a cégek Fenntarthatósági Jelentése? Ezidáig egy szűk érintetti körből ? menedzsment, befektetők..- kerültek ki a Jelentés olvasói. Most egy érdekes kísérlet zajlik a holland Heineken központjában. A megjelent 2015-ös Fenntarthatósági Jelentést a tágabb közönség számára egy holland rapper művészi formában tálalja. Az eredmény egy elegáns rövid film.

Az elmúlt évben a Heineken a Legendás 7 egyedülálló digitális kampányt indította el, hogy a 2014-es Fenntarthatósági Jelentését támogassa. Akkor sem a megszokott formákat használta Heineken menedzsmentje Jelentésének a publikálásában.

Michael Dickstein a Heineken globális fenntartható fejlődés igazgatója nyilatkozta: ? A honlapunkra elhelyezett Fenntarthatósági Jelentésnek az elérhetőségi köre szűk. Kevés embert ér el. Így e mellett rendszeresen előadok a témáról.?

A 2015-ös Fenntarthatósági Jelentés legfőbb üzeneteit a népszerű holland rapper kisfilmjében és a színpadon is közérthetően foglalta össze. A természetközeli fenntartható mezőgazdaság gyakorlatot folytató több mint 120 000 afrikai mezőgazdasági kistermelő megélhetése biztosított. A vállalati növekedéssel párhuzamosan csökken a vízfogyasztás menyisége. A sörfőzdék CO2 kibocsájtása napenergia és szélenergia segítségével csökken.
Lásd itt a filmet!

Dickstein szerint így az emberek megértik, hogy annak a sörnek amit isznak milyen szélesebb történeti háttere van.

2016-csr_e-book_960x105