11 alap csatlakozik az Egyesült Királyság zöldebb nyugdíjkampányához

796
Zöldebb nyugdíj
Zöldebb nyugdíj

Mike Scott (ESG Watch) elemzi a fenntartható pénzügyek legújabb fejleményeit: a nyugdíjakra nehezedő nyomástól az 1,5 ° C-hoz való igazodástól a zöldkötvények növekedéséig.

Az ESG -kérdések befektetési célú mérlegelésének előnyeiről folytatott vita nagy része nem meglepő módon a londoni City és a Wall St finanszírozói irodáira korlátozódik. De a Make My Money Matter , a Richard Curtis filmrendező által indított kampánycsoport új kutatása rávilágít arra, hogy a mindennapi megtakarítóknak és befektetőknek miért kell gondolniuk rájuk is.

Zöldebb nyugdíj-az egyéni felelősség útja

A csoport azt mondja, hogy a nyugdíjak zöldre állítása az egyetlen leghatékonyabb dolog, amit az egyén tehet, hogy csökkentse szén -dioxid -kibocsátását. Ez azt mutatja, hogy a zöldebb nyugdíj évente 19 tonna szén -dioxid megtakarítását teszi lehetővé. Ez lényegesen több, mint az átlagos brit szén -dioxid -lábnyom megtakarítás.

„A nyugdíj környezetbarátabbá tétele 21 -szer erősebb hatás az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, mint a zöldség temelése, a repülés abbahagyása és a megújuló energiaforrásokra való áttérés együttvéve” – közölték.

“A nyugdíjaink a legerősebb fegyverek, amelyekkel segíthetünk megvédeni a bolygót. Szükségünk van arra, hogy az egész brit nyugdíjipar zöldre váljon! – fenntarthatóbbá téve alapértelmezett pénzeszközeiket. Egyénként kritikus szerepet kell játszanunk ebben a változásban. ”

A csoport bejelentette, hogy 11 új nyugdíjalap csatlakozott a kampányhoz. Köztük a Tesco és Travis Perkins, mivel a zöldebb nyugdíjak felé történő lépés felgyorsul. Összesen 14 nyugdíjrendszer együttesen 267,9 milliárd font nyugdíjvagyonért felelősek. Köztük a HSBC, a Barclays, az Unilever és a Tesco elkötelezték magukat amellett, hogy nettó nulla célokat tűznek ki, hogy befektetési portfóliójukat 1,5 Celsius-fokos pályához igazítsák az A4S- be történő regisztrációval  
A 32 milliárd fontos Railpen vasúti nyugdíjrendszer szintén bejelentette, hogy 2050-re, vagy hamarabb nettó nulla portfóliót tervez szállítani.

Ezeket a lépéseket kiegészítve az Egyesült Királyság Nyugdíjszabályozója konzultációt indított az éghajlat -változási jelentésekre vonatkozó iránymutatások tervezetéről. A szabályozó szabályozáspolitikai, elemzési és tanácsadási ügyvezető igazgatója, David Fairs azt mondta, hogy többet akar látni, mint a felszínes beszéd a nyugdíjrendszerek vagyonkezelőitől, amikor beszámolnak az éghajlatkockázatról és a lehetőségekről.

A Wellcome alapítvány azt is elmondta, hogy 29 milliárd fontos befektetési portfóliója 2050 előtt lesz nettó nulla szén-dioxid. Ez az Egyesült Királyság legnagyobb jótékonysági szervezetének legnagyobb ilyen vállalása.