Károly herceg együttműködik a biztosítási ágazattal az éghajlatváltozás megoldására

745
Fenntartható piac-fenntartható biztosítás
Fenntartható piac-fenntartható biztosítás

Csütörtökön a HRH The Wales herceg és Lloyds of London – a világ vezető biztosítási és viszontbiztosítási piaca – elindította Károly herceg Sustainable Markets Initiative ( SMI /Fenntartható piacok) biztosítási munkacsoportját. A HRH által összehívott és a Lloyd’s elnökletével működő munkacsoport a világ 17 legnagyobb biztosító és viszontbiztosító társaságának vezérigazgatóiból áll, amely befolyásos platformot kínál az ágazat számára. Céljuk, hogy együttesen elősegítse a világ fejlődését egy fenntartható, nettó nulla (CO2 kibcsájtás és hulladékgazdálkodás) gazdaság felé. Mérsékelve az éghajlatváltozás negatív hatásait.

A globális biztosítási ágazat azon sok évtizedes támogatása révén, amely az egyre súlyosabb és gyakoribb időjárási eseményekkel szemben nyújt támogatást a közösségeknek, a vállalkozásoknak és a gazdaságoknak, egyedülállóan szemléli az éghajlati válságot és kritikus (kikerülhetetlen) szerepet játszik a folyamatokban.

Ezen éghajlatváltozás okozta katasztrófák hatásainak enyhítése és kezelése mellett a biztosítási ágazat továbbra is pénzügyi támogatást nyújt több iparágban az éghajlatváltozással szembeni nagyobb rugalmasság megteremtése érdekében. Támogatva az átmenet megnövekedett mértékét és sebességét.

Az SMI Biztosítási Munkacsoport szándéknyilatkozata elkötelezi magát az éghajlat-pozitív finanszírozási és kockázatkezelési megoldások biztosítása mellett: hogy támogassa és ösztönözze az egyéneket és vállalkozásokat szerte a világon, hogy felgyorsítsák a fenntartható jövőbe való átmenetüket.

Éghajlatváltozás-biztosítási termékek és szolgáltatások innovációja

A Lloyd’s szerint a munkacsoport elindítása új és jelentős globális biztosítási ágazat iránti elkötelezettséget jelent az éghajlattal kapcsolatos pozitív cselekvések ütemben történő előmozdítása érdekében. Számos kulcsfontosságú kezdeményezés révén.

 1. 1.
  A biztosítási termékek és szolgáltatások innovációjának ösztönzése a kereskedelmi ügyfelek számára fenntarthatósági kezdeményezéseik fejlesztésére, befektetéseikre és méretezésükre. Az innováció támogatása több ágazatban és földrajzi területen. A munkacsoport legalább két új biztosítási terméket dob ​​piacra a kiemelt energetikai iparágak – mint például az atomenergia , a hidrogén és a tengeri szél – védelme érdekében. A változó kockázati területtel szemben, annak érdekében, hogy elősegítse azok gyorsabb növekedését.
 2. 2.
  Fenntartható folyamatok végrehajtása az egész biztosítási ellátási láncban annak ösztönzése hogy az egyének pozitív intézkedésekre tegyenek szert a fenntarthatóbb élet érdekében. Ez magában foglalja az egész iparágra kiterjedő keretrendszer elindítását a fenntartható eredmények elérése érdekében az ügyfelek számára. Például azáltal, hogy bevezetik a „jobb visszaszerzés” kártérítési záradékokat az otthoni biztosítási kötvényekbe, hogy ösztönözzék az ügyfeleket a sérült ingatlanok fenntarthatóbb anyagokkal történő újjáépítésére. A nettó nulla gazdaság kialakításának a támogatására.
 3. 3.
  A köz- és magánszféra katasztrófákkal szembeni ellenálló képességének, reagálásának és helyreállításának keretrendszerének létrehozása a fejlődő nemzetek védelme érdekében. Az éghajlatváltozás változó gazdasági és társadalmi hatásaitól. A keret kihasználja a biztosítási ágazat azon egyedülálló képességét, hogy egy biztosítási terméket összekapcsoljon kockázatkezelési és veszteség-megtérülési szolgáltatásokkal.
  Annak érdekében, hogy növelje az ezen eseményekre való felkészültséget és korlátozza azok hatásait. Miután kifejlesztették, ezt a megoldást a kiszolgáltatott országokban alkalmazzák a jobb katasztrófa-elhárítási és helyreállítási támogatás érdekében.
  2021-ben kísérleti projektet indítanak.

 4. 4.
  A fenntartható befektetések felgyorsításának és méretezésének keretrendszerének kidolgozása a globális (viszont) biztosítási ágazat kezelt vagyonának több mint 30 tonna felszabadítása érdekében. Egyre inkább a tőkét olyan befektetésekre irányítva, amelyek éghajlati szempontból pozitív eredményeket teremtenek mind a fejlett, mind a fejlődő országokban. Kidolgoznak egy köz- és magánberuházási javaslatot: különös tekintettel a megújuló energiákra és az éghajlatváltozással kapcsolatos eszközökre, hogy lehetővé tegyék az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő átmenetet.