A kávétársaság, melynél a siker kulcsa a technológia

327
Kávé – zöld és digitális átalakulás

A BKI Food Dánia legnagyobb kávétermelője. A cég Aarhus közelében található üzeme a világ minden tájáról kávét pörköl és csomagol. Miért tette a kávéipari vállalat a zöld és a digitális átalakulást kiemelt prioritásnak a termelékenység növelése érdekében?

A BKI Food 1960 óta családi tulajdonban van. A BKI tudja, hogy az innováció a vállalati túlélés kulcskérdése. Ez az oka annak, hogy környezetbarát kávézacskóinak köszönhetően úttörónek számítanak a piacon.

„Mi vagyunk az első olyan kávéipari vállalat, amely fémmentes, 100% -ban újrafeldolgozható fóliát gyárt. 25% -kal csökkentettük a szénlábnyomot, 15% -kal a műanyagotEnnek környezeti és üzleti értéke is van. ”- magyarázza Ib Hauberg, a BKI gyárigazgatója.

Digitális átalakulás

A zöld technológia alkalmazása mellett a cég a legújabb digitális technológiát is felhasználta a gyári rendszerek korszerűsítésére a termelékenység növelése érdekében.

„Az összes folyamatot digitalizáltuk és automatizáltuk a gyárban, különösen a pörkölés területén. Ez valóban javította gyárunk teljesítményét. ”- mondja Hauberg.

Az átalakulás fellendítése

Átalakítási terveinek segítése érdekében a BKI az Európai Haladó Gyártás támogató központjához fordult. Az a célja, hogy a kkv- a jövő gyárává válhassanak.Az EU projekt csak egy eleme Európa szélesebb körű ipari stratégiájának a zöld és a digitális technológia ösztönzésére.

Kerstin Jorna az Európai Bizottság Belső Piaci, Ipari, Vállalkozói és KKV-növekedési Főigazgatóságának főigazgatója nyilatkozta, hogy az EU eltökélt szándéka, hogy segítse a vállalatokat abban, hogy a lehető legjobban kihasználják ezt a technológiai váltást.

“Szükségünk van a vállalkozásokra is, hogy működjenek velünk együtt a jövőbe tekintve. Olyan projekteket és befektetéseket indítsanak, melyeket egyre inkább zöldebbé, digitálisabbá tudnak tenni. “