7 tipp a lakosság “körkörös” bevonására

763
Fenntartható márka- fenntartható termék
Fenntartható márka- fenntartható termék

Ha a fogyasztók tömegesen szeretnének fenntartható termékeket vásárolni, akkor több és jobb információra van szükségük, hogy megalapozottan dönthessenek. Ebben (edukációs folyamat is) az esetben a piaci szereplőknek létfontosságú szerepük van.

A fogyasztási cikkek és szolgáltatások gyártói már nem hagyhatják figyelmen kívül a fenntarthatóbb kínálat iránti piaci igényt. 
A Z generáció már a globális fogyasztók 40 százalékát teszi ki. Az USÁ-ban történt kutatás azt mutatja, hogy világos preferenciák termékek és márkák esetében az, hogy a fenntarthatóságnak pozitív hatásai vannak a világban. Így ez a generáció 10%-kal többet hajlandó fizetni, hogy támogassa azokat, akik fenntartható termékek, szolgáltatások gazdái.

Hasonló történet tükröződik az EU-ban is, ahol nemrégiben készült  felmérés számolt be arról, hogy a fogyasztók 78 százaléka a háztartási készülékek várható környezeti hatását „nagyon fontosnak” vagy „meglehetősen fontosnak” találta választásuk során
A termék (és annak csomagolása) vagy szolgáltatás környezeti előnyeinek kihasználása immár a piacvezető napi munkájának szerves része.

Az online fenntarthatósági állítások legutóbbi felülvizsgálata azonban az EU-ban azt találta, hogy a hatalmas 40 százalékot „zöld mosásnak” tekintették. Hamis és eltúlzott állításokkal. Ez a fajta téves információ nemcsak a fogyasztók számára frusztráló, hanem megakadályozza a fenntartható és / vagy körkörös gazdaság előrehaladását . Ha a fogyasztók inkább a fenntartható termékeket szeretnék vásárolni, akkor jobb információra van szükségük. Így tudnak felelősséggel, tudatosan dönteni. A jobb információk elérésében és bemutatásában van létfontosságú szerepük a piaci szereplőknek.

Hogyan lehet hiteles a körforgásos/fenntartható áruk marketingje?

Íme hét lépés a sikerhez a cég körforgásos/fenntartható áruk hiteles marketingjéhez!

1. Mindent egyért és egyet mindenkiért

A más részlegekkel való együttműködés elengedhetetlen a fogyasztói kereslet és az egyedi értékesítési ajánlat közötti kedvező pont megtalálásához. Jellemzően a marketing részleg felel meg leginkább a piaci igényeknek és az új lehetőségeknek. Míg a K + F részleg megérti AZegyes tervezési döntések hatásait. A magas szintű beszélgetések általában költségmegtakarítást tükröznek annak érdekében, hogy a költségvetésben és időben teljesítsenek. A megtakarításokat ténylegesen megvalósító emberekkel folytatott beszélgetések során azonban gyakran kiderül, hogy ezeket energiatakarékossági intézkedésekkel, alternatív anyagok használatával, a termék súlycsökkentésével vagy az erőforrások és a szállítás hatékonyságával érték el.

Ez az információ az ügyfelek számára könnyen hozzáférhetővé válik Az olyan brit márkák, mint az Innocent Drinks és a Fat Face , a csomagolásuk javítását használják a fogyasztók bevonására.

2. Kerüld az olyan homályos kijelentéseket, mint a „zöld”, „tudatos”, „öko” vagy akár „fenntartható”

Igazoló magyarázat nélkül ezek a szavak üresek és nem jelentenek hozzáadott értéket. Lehet, hogy meglepő, de a márkák gyakran nem akarják nyilvánosságra hozni azokat az intézkedéseket, amelyeket a termékek fenntarthatóbbá tétele érdekében tettek. 

Willemijn Peeters pozitív példát hoz:
„Ügyfeleink gyakran kérdezik tőlünk, hogyan járulhatnak hozzá a műanyag hulladék megelőzéséhez . A jelentős hatás elérésének igazán hatékony módja az újrahasznosított anyagok használata. Ebben rendszeresen segítünk a márkáknak. Ezután azonban haboznak a változás marketingjével kapcsolatban Úgy gondolják, hogy a minőség körül megbélyegzés alakul ki.

Szeretnénk meggyőzni a márkákat arról, hogy az olyan elem, mint az újrahasznosított tartalom, kívánatosak. Ezeket népszerűsíteni kell. A piaci szereplők megalapozhatják fenntarthatósági állításukat a mai fogyasztók által követelt részletek megadásával.

3. Adj elegendő információt, hogy az ügyfelek és a fogyasztók meg tudják ítélni a követelés pontosságát

Searious Business  egy másik példája megmutatja, hogy az egyértelmű információk megadása gyümölcsöző eredményeket hozott:
Ügyfelünk a bútoriparban érdekelt a hulladék csökkentésében – ezért azon dolgoztunk, hogy egy adott terméket körkörössé tegyünk, optimalizálva a dizájnt a könnyű javítás, szétszerelés és újrafeldolgozás érdekében. Az ügyfél a kanapék értékesítéséről az ülések szolgáltatásként történő értékesítésére váltott. Minden szállított tételre betéti visszatérítési rendszert alkalmazva. A marketing részleg teljes mértékben elkötelezte magát a „nulla hulladék” célkitűzés mellett; és a vállalat gyorsan megnyerte az eddigi legnagyobb pályázatot, amely bútorokat szállított egy kormányzati szervezetnek.

4. Biztosíts könnyű hozzáférést a bizonyítékhoz az állítás alátámasztására

A fogyasztók tudatában vannak a zöld reklámozásnak, és érthető módon szilárd bizonyítékot akarnak a fenntarthatósági állításokkal kapcsolatban. Mondja el nekik, hol találhatnak további információkat a beszerzésről, a gyártási folyamatokról stb., És tegyék az információkat könnyen érthetővé.

5. Őszinte címkézés

A termék környezeti hatásairól szóló információk közvetítésekor a kommunikáció egyszerűsítése nem mindig a legjobb válasz. Például az, hogy egy termék elméletileg újrahasznosítható, még nem jelenti azt, hogy a valóságban könnyű újrahasznosítani. 

Az újrafeldolgozási képesség földrajzi eltérései jól ismertek; tehát egy termék, például egy műanyag zacskó „újrahasznosíthatónak” jelölése ugyanolyan hasznos, mint azt mondani, hogy a Timbuktu „felcserélhető”. Fogadjon el egy egyértelmű címkézési rendszert , amely releváns az adott termék , valamint az ügyfelek tartózkodási helye szempontjából. Erősítse meg ezt az információt azzal, hogy elmondja ügyfeleinek, miért van egy termékben újrahasznosíthatóság. Például a mono-anyagokat általában könnyebb újrahasznosítani, mint a többrétegűeket.

6. Ismerd el a tökéletlenségeket

Mi a megoldandó probléma? A piacvezetőknek nemcsak azt kell közölniük, hogy mit tesznek a vállalat körkörösségének javítása érdekében, hanem azt is, hogy miért kell cselekedni. Ha a fogyasztók megértik a make-break-break ciklus kérdésének mértékét, akkor hajlamosabbak lesznek fenntarthatóbb megoldást keresni. Nyújts világos információkat a kérdésekről, és legyen átlátható a fejlesztés felé vezető ütemtervével kapcsolatban. 
Hallgasd meg ügyfélköröd! Fogadd be a javaslatokat és kerülje a kifogásokat!

7. Módosítsd a kényelemről szóló üzenetet

Az elmúlt évszázadban a kényelemre való összpontosítás gyorsabb tempójú társadalomhoz és eldobható kultúrához vezetett
A mai tudatosabb fogyasztó számára a kényelem ma már a pazarlás nélküli egyszerű használatot  és az egészség, a boldogság és a jólét tudatos megközelítését jelenti. 
A kényelmi piacokról szóló üzenetek kiigazításával mind a jövőben bebizonyíthatják üzleti tevékenységüket, mind pedig a fenntarthatóbb szokások iránti tendenciát teremthetnek az emberek és a bolygó javára.